kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Derbi provası

Beşiktaş istediğini almasını biliyor. Tamam, iyi oynamadılar; ama işi bitirdiler ve şu anda finalistler. O zaman bize düşen, "Aferin" demek. Beşiktaş için lig, kupa farketmiyor; aynı ciddiyet, aynı istek, aynı hırs. Derbi öncesinde bile kendilerini koruma, sakınma düşüncesinde olmamaları alkışa değer. Her maça ayrım yapmadan çıkıyorlar. Koşuyorlar, boğuşuyorlar, hedefe kilitleniyorlar. Oyun disiplininden kolay kolay kopmuyorlar. Kendi kalelerini cansiperane koruyorlar, topa sahip olunca etkili silahlarıyla karşı kaleye saldırıyorlar.

Daum tek santrforla oynadı. Yozgat maçının kahramanı Ahmet Dursun kulübedeydi. Bana göre yanlış, Daum'a göre doğru. Takımı amacına ulaştığına göre, demek ki Daum haklı. Bilemiyorum, belki G.Saray'a karşı da böyle oynayacak ve bu maçı prova olarak görüyor. Orta alanını kalabalık tutmak istiyor. Bu bölgede fizik yönden diri oyuncuları tercih ediyor. Bayram'ı oynatma nedeni bu. Bayram hem rakip atakları göbekte önlüyor, hem de sol kanatta İbrahim'e yardımcı oluyor. Denizlispor'un boş alan bulamamasında, pozisyon yaratamamasında Beşiktaş'ın bu çok adamlı savunma anlayışı önemli etkendi.

Pikniği İlhan bozdu!
İlk yarıda Denizlispor'un tek pozisyonu var; aynı şekilde Beşiktaş'ın da. İlk 45 dakikadaki 'piknik görüntüsünün' ikinci yarıda değişmesinin nedeni, İlhan'ın golü. Bu gol, oyuna hareketlilik getirdi. Beşiktaş'ın pozisyon sayısı birdenbire arttı. Ancak Beşiktaş oyun disiplininden, savunma güvenliğinden yine zerre kadar uzaklaşmadı. Kontrolünü yitiren, panikleyen Denizli her ileri çıkışında defansında derin koridorlar bıraktı. Beşiktaş biraz dikkatli olsaydı, maçı erken koparabilirdi.

Ronaldo'nun Beşiktaş için ne denli önemli olduğu bir kez daha görüldü. Yozgat maçındaki defans ile dünkü arasında şaşırtıcı bir farklılık vardı. Bunun da nedeni başlıbaşına Ronaldo'ydu. Beşiktaş derbiye kupa finalisti olarak çıkacak. Bu da başka bir moral. Kartal tam kadro ve derbiye hazır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır