kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Özaydınlı'ya çizik
F.Bahçe'de geçen hafta yapılan ve Aziz Yıldırım'ın zaferiyle sonuçlanan seçimde, ilginç bir gerçeğin saklandığı öne sürülüyor. Daha önce 2188 delegenin 2093'ünden oy topladığı açıklanan asbaşkan Murat Özaydınlı'nın aldığı "çizik" sayısının 95 değil, 650 olduğu bildirildi. Tek liste olarak girilen seçimde, 650 delegenin bir yöneticiyi "çizmesi" yani devredışı bırakması, rekor olarak nitelendiriliyor.

Pilot takım aranıyor
F.Bahçe alt yapı yetkilileri Cemil Turan ve Tamer Güney, alt yapıdaki yetenekli gençleri değerlendirmek için pilot takım aramaya başladı. Özellikle yaş sınırını geçen oyuncuların farklı takımlara dağılması ve takiplerinin zorlaşması nedeniyle bu kararı uygulamak isteyen Turan ve Güney, konuyu yönetime götürdü.

Sertlik uyarısı
F.Bahçe Teknik Direktörü Lorant, son idmanlarda futbolcuların birbirlerine sert girmesi üzerine artan sakatlıklara karşı harekete geçti. Futbolcularının dikkatini çeken Alman teknik adam "Takıma girmek için idmanlarda vargücünüzle mücadele etmeniz güzel. Ama sakatlıklara karşın dikkatli olun. Çünkü hepinize ihtiyacım var" diye konuştu.

Fener'in suskunları
F.Bahçe'nin ligde attığı 50 gol 17 futbolcunun imzasını taşırken, 5 isim hiç gol atamadı. Gol atamayan futbolculardan, Denizli döneminde 17 maçın 13'ünde forma giyen Ali Güneş ile Mustafa Doğan, Lorant'ın gözüne giremedi. 8 maçta Ali Güneş 2, Mustafa ise 1 kez forma şansı buldu. Serkan ise sadece Trabzonspor maçında oynayabildi. Fatih 6 maç, Simao da 4 maçta gol atamadılar.

MHP: Küme düşme bir sefer için kalksın
MHP, Süper Lig'de küme düşmesinin kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. MHP Aydın Milletvekili ve Antalya Milletvekili Nesrin Ünal tarafından verilen kanun teklifinde, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanuna geçici madde eklenerek, küme düşmenin kaldırılması istendi. Kanun teklifinin gerekçesinde, son günlerde gündeme gelen futboldaki şike olaylarına dikkat çekildi ve "Futbol liglerimiz hakkında çıkan bu söylentilerin gerçek olduğu da hemen hemen ortaya çıkmıştır. Bu nedenle sadece bu seneye yönelik olmak üzere bir defaya mahsus takımların küme düşmemelerinin sağlanması hakkaniyetli olacaktır. Bu durum kamuoyunu ve spor camiasını rahatlatacaktır" ifadesine yer verildi.

Efes-Real Madrid
Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Efes Pilsen, bugün evinde İspanya'nın Real Madrid takımını ağırlıyor. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma 18.30'da start alıyor.

Lakers yakaladı
NBA'de son iki sezonun şampiyonu Los Angeles Lakers, New Jersey Nets'i 101-92 yenerek, Sacramento Kings ile puanları eşitledi ve Pasifik Grubu'nda liderliğe yükseldi. Cezalı Kobe Bryant'tan yoksun Lakers'ta Shaq 40 sayı ve 12 ribaundluk performansıyla coştu. Lakers, bu sonuçla aynı zamanda Kings ile birlikte ligde 42-17 ile en iyi seriyi yakalayan takım oldu. Sonuçlar şöyle: Cavs-Hawks: 103-96, Wizards-Bulls: 115-90, Pistons-Heat: 91-93, Knicks-Bucks: 102-89, Pacers-Magic: 111-98, Mavs-Suns: 81-77, Rockets-Raptors: 112-109, Spurs-Warriors: 109-88

Kanarya havlu attı
Potada Bayanlar Avrupa Ligi B Grubu'nda yer alan F.Bahçe, gruptaki 14. ve son maçında, deplasmanda, Litvanya'nın Vilnius takımına 78-70 yenildi.

100.yıl zehir oldu!
İspanya Kupası'nı Real Madrid'i evinde 2-1 yenen Deportivo kazandı. 100. yılını kutlamak için Bernabeu Stadı'na koşan binlerce Real Madridli taraftara maç zehir oldu. Deportivo'ya kupayı Sergio ve Tristan'ın golleri getirdi.

Arçelik Beşiktaş'ı ezdi geçti
Kupa çeyrek finalinde sadece ilk sette zorlanan Arçelik, final-four'da Erdemir ile eşleşti. Voleybol Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final maçları dün oynandı. Arçelik, Beşiktaş karşısında 58 dakikada sonuca gidip, 3-0'lık galibiyetle final-four'a yükseldi. Beşiktaş karşısında ilk seti zor da olsa 26-24 kazanan kırmızı-beyazlılar, diğer setlerde genç oyuncularına yer verdiler. Arçelik bu galibiyetle ay sonunda D.Bakır'da yapılacak final-four maçlarında Erdemir ile eşleşti. Diğer karşılaşmada Erdemir, Rize Fındıklı'yı, Ankara SSK da G.Saray'ı 3-0 mağlup edip, tur atladılar.

Kocaeli, 5 yıl sonra finalist
Kocaelispor, Türkiye Kupası yarı finalinde Adanaspor'u geçerek finale adını yazdırdı. 1996-97 sezonunda tarihinde ilk kez finale çıkan, Trabzon'la ilk maçta 1-1 berabere kalıp rövanşı 1-0 kazanarak kupanın sahibi olan yeşil-siyahlılar 2. kez finale çıktı. Tek gol 32'de geldi. Soldan Orhan'ın ortasında Lazarov altıpasta kafayı vurdu ve top kalecinin solundan ağlara gitti.

Canaydın'dan sürpriz prim
G.Saray'ın başkan adaylarından Özhan Canaydın, Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma maçında futbolculara özel prim vereceğini açıkladı. Canaydın, "Roma maçını kazanalım takıma prim vereceğim. Eğer seçimi kazanmak için büyük bir çabam olsaydı bu karşılaşmada takımın puan almamasını isterdim. Ama ben gerçek G.Saraylıyım ve bunun için de takıma özel prim vereceğim" dedi. Canaydın göreve gelmeleri halinde toplam 26 milyon $ sıcak parayı temin ettiklerini de sözlerine ekledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır