kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kartal taktı bir kere dubleye

Yarı finalde Denizli'ye konuk olan siyah-beyazlılar, 90 dakika boyunca rakiplerine hemen hemen hiç pozisyon vermedi. İlk yarıda Baya'nın bir şutu direkten döndü. Daum'un tek forvet oynattığı İlhan, maçın tek golünü atıp geceye damgasını vurdu. Beşiktaş'ın 3 Nisan'daki finalde rakibi Kocaelispor
Beşiktaş, duble istediği sezonda hedeflerinden biri olan Türkiye Kupası'nın finaline çıkmak için gelmişti Denizli'ye... Denizli ise tarihinde ilk finalini oynamak istiyordu. İki takım da son derece kontrollu bir futbol ve gol atmayı değil, yememeyi öne çıkaran bir oyun anlayışını yansıttı sahaya. Formda olduğunu kanıtlamış Ahmet Dursun gibi bir golcüyü kenarda oturtması, Daum'un korkusunun açık göstergesiydi. Bunun sonucunda da Beşiktaş, idman maçlarından bile daha temposuz ve heyecansız bir ilk 45 dakika çıkardı.

Baya direğe takıldı
Kalitesiz ilk yarıda Denizli'nin tek isabetli şutu 16. dakikada geldi. Alper'in doldurduğu topa Tolunay'ın yumuşak kafa vuruşunu Myhre kolay kontrol etti. İlk yarının en ciddi pozisyonu ise 34. dakikada yaşandı. Baya sağdan Tamer'i nefis kaçırdı. O da yerden güzel kesti. Baya gelişine vurdu ama top üst direkten geri geldi. Tümer tamamlamak istedi; defans izin vermedi.

40'ta Timuçin orta sahada nefis hareketlerle 4 rakibini oyundan düşürdü. Soldan fırlayan Veysel'i gördü. O da bekletmeden cezaalanındaki Coulibaly'e aktardı. Ama Malili golcüye Ahmet Yıldırım rahat vurdurtmadı; aut.

Beşiktaş ikinci yarıya biraz istekli başladı ve golü hemen buldu. Tümer'in soldan kestiği topla Tamer kale sahası önünde buluştu. Rakiplerinden sakladığı meşin yuvarlağı güzel bir topuk hareketiyle İlhan'ın önüne bıraktı. Golcü de, kendisinden bekleneni yerden bir vuruşla gerçekleştirdi: 0-1.

Myhre ucuz atlattı
Gol oyunu hareketlendirdi. Yaptığı hatalar çok konuşulan Beşiktaş kalecisi Myhre, 56. dakikada yine çok büyük bir hata yaptı. Ceza alanında tuttuğu topla Coulibaly'a varyete yapayım derken elinden kaçırdı. Sonra bir daha tuttu. Çift vuruş gerektiren hareketini fark edince de hakem Serdar Tatlı uyanmadan (!) maç boyunca tek degajını yaptı. Uzun vuruşu İlhan'ı pozisyona soktu. Ceza alanına dalan İlhan'ın pozisyonuna kaleci Süleyman ayağıyla müdahele etti. Hakem Tatlı'ya göre topa temas ettiği için penaltı ve olası bir karttan kurtuldu. Devam eden atakta Baya'nın vuruşunu Süleyman kontrol etti.

Denizli'ye su yok!
Gol için açılan Denizli'nin savunmasında verdiği gedikler Beşiktaş'a yarıyordu. 67'de Tamer'in aşırtması auta çıktı. 76'da üçe iki atakta Tayfur pas vermekte gecikince defans çoğalıp pozisyonu kornerle önledi. Organize olamayan, golü karambolle bulmaya çalışan Denizli, 89'daki fırsatı kullanamayınca Beşiktaş İlhan'ın attığı tek golle adını finale yazdırdı.

TBMM'den maça
Beşiktaş eski asbaşkanı ve ANAP Milletvekili Aydın Ayaydın, dün TBMM Genel Kurulu'ndan çıkarak milletvekilleri Cihan Paçacı, Turhan Tayan, Evren Bulut ve Beyhan Aslan ile birlikte özel uçakla maç için Denizli'ye gitti.

Sır bayan Öktem mi?
Beşiktaş başkan adaylarından Hasan Arat'ın listesinde sır gibi sakladığı bayan yönetici adayının, camianın efsane isimlerinden rahmetli Şan Öktem'in kızı olduğu öne sürüldü. Kulislerde, İpek Öktem'in adaylığı konuşuluyor.

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır