kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ortalığı karıştıran tapu

Türkan Şoray ve Adlı Ailesi arasındaki villa davası tam tatlıya bağlanırken önceki gün tanık Gülşen Alpay'ın iddialarıyla ortalık karıştı "Dedem kimseyi tehdit etmedi" diyen Gökhan Adlı, elindeki tapuları çıkararak Rüçhan Adlı'nın arsanın yarısını önceden Türkan Şoray'dan satın aldığını iddia etti
Türkan Şoray ile 22 yıl birlikte yaşadığı Rüçhan Adlı'nın torunları arasındaki villa kavgası giderek kızışıyor. Oysa önceki güne kadar Adlı'nın mirasçılarından Gökhan Adlı ile Türkan Şoray arasında her şey halledilmiş gibi görünüyordu. Ne var ki aynı gün, villanın kira davası için yapılan duruşmada yıllardır Türkan Şoray'ın yardımcılığını yapan Gülşen Alpay'ın açıklamaları ortalığı aniden gerginleştirdi. Alpay, Rüçhan Adlı'nın tapuyu almak için Türkan Şoray'ı tehdit ettiğini açıklamıştı. Gökhan Adlı elindeki tapuları ortaya çıkararak dedesinin arsanın yarısını Türkan Şoray'dan satın aldığını iddia etti. Adlı'nın elinde hem Şoray'ın villanın arsasını satın aldığı dönemki tapunun, hem de arsanın yarısını sattığı Rüçhan Adlı'ya ait tapunun orijinalleri var.

BİRLİKTE OTURDULAR
Şoray'ın 1983'de Cihan Ünal ile evlendikten sonra Ankara'da yaşamaya başladığını belirten Gökhan Adlı, "Dedem o tarihlerde evi yaptırdı. 4-5 yıl içinde inşaat bitti. İspatı 1983 tarihli tapu senedidir. Eğer ev eskiden yapılmış olsaydı, belgede 'tarla' olarak gösterilir miydi?" dedi.

Ünal'dan boşandıktan sonra Etiler'de bir kiralık dairede oturan Türkan Şoray'ın villaya dönmesini dedesinin istediğini anlatan Gökhan Adlı, "Altlı üstlü oturuyorlardı" iddialarını da yalanladı. "O villanın bir katında Rüçhan Bey'in bir katında Türkan Hanım'ın yaşaması söz konusu değil. Alt katta kazan dairesi, salon, mutfak var, yatak odaları ikinci katta. Zaten her odası ile iki ayrı ev olsa mahkeme ikiye böler, bir katı bize, diğer katı Türkan Hanım'a verirdi. Orada birlikte yaşadılar." Gökhan Adlı, villanın satışı konusunda iyi niyetli olduklarını söylüyor. "Şoray'ın evine ortak olmak isteyen çok. Paraya düşkün biri olsam, hissemi satar kurtulurum, yeni kişiyle Türkan Hanım uğraşır. Ama o otursun diye iyi niyetle davranıyorum. Biz sükuneti bozmazken, karşı taraf polemik yaratıyor."

Torun Adlı'yı en çok kızdıran şey dedesinin Şoray'ı tehdit ettiği iddiası. "Ölmüş bir adamın arkasından iddialar kimsenin haddine değildir. Basının huzurunda özür dilemezse Gülşen Hanım'a dava açacağım. Dedem mafya mı? Beklentim, Şoray'ın bu karalamayı düzelttirmesi. Yıllarca dedemin yanında görev yapan bir kadının-ki o kadını Rüçhan Bey kendi elleriyle evlendirip, ev aldı- ona yardım eden bir adamın arkasından konuşması büyük nankörlük."

CİHAN ÜNAL:Bunlar beni ilgilendirmiyor
Aylardır devam eden tapu kavgasında sık sık adı geçen Cihan Ünal ise bu konu hakkında yorum yapmak istemiyor. İddialara göre, Rüçhan Adlı, Türkan Şoray'ın Cihan Ünal ile evleneceğini öğrendiğinde sorun çıkmış ve Adlı bu evliliğin gerçekleşmesine izin verebilmesi için Türkan Şoray'dan Etiler'deki evin tapusunu istemiş.

Türkan Şoray ile evlendiğinde Ankara'ya gidip orada yaşadıklarını belirten Ünal, "İstanbul'a geldiğimizde Ulus'ta inşaatı devam eden bir evim vardı. O ev bitene kadar kirada oturduk. Sonra boşandık, evlerimizi ayırdık. Gelişmeler hakkında hiçbir bilgim yok. Ayrıca bu konu beni de ilgilendirmez" dedi.

Sinan ÖZEDİNCİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır