kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Yargıtay, Çağrıcı'nın idam kararını onayladı
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, gazeteci-yazar Çetin Emeç ve Turan Dursun ile İran rejim muhalifi Ali Akbar Gorbani'nin öldürülmesi olaylarının da aralarında bulunduğu birçok eylemden sorumlu tutulan İslami Hareket Örgütü'nün sözde ''İcra Şurası'' üyesi İrfan Çağrıcı hakkındaki hükmü onadı. Çağrıcı, yapılan yargılama sonunda idam cezasına çarptırılmıştı. Daire, müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ali Şeker, Cengiz Sarıkaya ve Tamer Arslan hakkındaki hükmü de usul ve yasaya uygun bularak onadı. İdamın infazında son söz, teröristbaşı Abdullah Öcalan'da olduğu gibi Meclis'e ait.

Kuyu suyunu deprem değil, kaçak elektrik ısıttı
İstanbul Kartal'daki su kuyusunda sıcaklığın 20 derece birden artarak 40 dereceye çıkması insanlarda panik yarattı. Bu olağanüstü değişim deprem belirtisine yorulunca İstanbul Teknik Üniversitesi ve TÜBİTAK, kuyuda inceleme yaptı. Doç. Dr. Şerif Barış'ın yaptığı açıklama panik içindeki halkın yüreğine su serpti: "Kuyulardaki değişim depremin belirtileri arasında yer alır. Ancak değişiklik yaşanan kuyu ne derin, ne de araştırma yapılması gereken özelliklere sahip değil. İstanbullu'lar rahat edebilirler. Bu kuyudaki suyun ısınması depremden değil." Bu açıklamanın ardından akşam saatleride rahatlatan sonuca ulaşıldı. Yapılan incelemelerde kuyudaki suyu kaçak yapan elektrik pompasının ısıttığı belirlendi.

Hun'un oğluna 10 ay hapis
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ediz Hun'un oğlu Burak Hun, uyuşturucu kullanmaktan 10 ay hapise mahkum oldu. Hun'un cezası, 1 milyar 423 milyon 656 bin lira para cezasına çevrildi. Hun'un avukatı Sadık Erdoğan, "Müvekkilim Bilkent Üniversitesi'nde öğrencidir. Yoğun ders temposunda uyarıcı nitelikli bu maddeleri, uyumamak için kullanmıştır" dedi.

Hafta sonu iyice ısınacağız
Türkiye erken gelen baharın keyfini sürüyor. Bir haftadır yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları önümüzdeki iki gün 2-3 derece daha artacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre hafta sonu sıcak hava, yurdun büyük bölümünde etkili olacak. Sıcaklıklar, bugün 2-3 derece daha artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen yağışlarla birlikte kuzey kesimlerde biraz azalacak. Pazar günü ise İstanbul'da hafif bir yağmur bekleniyor. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak.

Sır talihli 96 milyar kaybetti
Sayısal Loto'nun 2 Şubat 2002 tarihinde yapılan çekilişinde, 1,7 milyar liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği kuponu oynayan İzmirli talihli, 32 gün geçmesine rağmen hâlâ ortaya çıkmadı. Milli Piyango İdaresi yetkilileri, talihlinin ikramiyesini bir yıla kadar almaya hakkı olduğunu hatırlattılar. Talihli, 1 trilyon 736 milyar lirayı alıp bankaya yatırsa, her gün için 3 milyar lira faiz kazanacaktı. Sır talihlinin 32 günlük faiz kaybı yaklaşık 96 milyar lira olarak hesaplandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır