kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Büyük Kulüp'te tarihin en heyecanlı seçimi

Büyük Kulüp'te Pazar günü saat 13.00'te askerler, diplomatlar, sanatçılar, doktorlar ve işadamları yönetime girmek kıyasıya yarışacak
120 yıllık Büyük Kulüp'te, önümüzdeki Pazar, saat 13.00'te yapılacak olan başkanlık seçimi için adaylar arasında kıran kırana mücadele devam ediyor. Şimdiki Başkan Duran Akbulut, yıllardır aday olup bir türlü kazanamayan Orhan Yüce ile ittifaka girerken, "Büyük Kulüp, Büyük Ekip" sloganıyla adaylığını koyan Mehmet Kuriş, yönetim kurulu üyeleri arasına Emekli Orgeneral Çevik Bir ile ünlü piyanist Mehveş Emeç'i de sokarak iddialı bir çıkış yaptı. Üçüncü aday Emekli Büyükelçi ve Dışişleri eski Bakanı İlter Türkmen ise bürokrat üyelerin desteğini arkasına almış durumda. Tarihinin en hareketli seçimini bu yıl yaşayacak olan Büyük Kulüp, 1882'den beri 28 başkan gördü. Kulübe en uzun başkanlığı şimdiye kadar 18 yıl ile Raif Dinçkök yaptı. Abdülhamid Tarhan, Cemil Topuzlu, Fethi Okyar, Bülent Ulusu gibi tanınmış isimler de başkanlık yaptılar.

Bu yıl en iddialı aday Mehmet Kuriş. Eşi Gülay Kuriş'in de desteğini alan Mehmet Kuriş'in "tek derdi hizmet etmek." Kuriş, "Amacım, daha genç, daha dinamik kadroyla heyecan verici işler yapmak. Kulübü sadece yemek yenilen, spor yapılan bir yer olmaktan çıkarıp, sivil toplum kuruluşu olarak da topluma hizmet göstermesini sağlamak istiyoruz. Hayır işleri düzenlemek de bu planın içinde. Çocukluğumdan beri kulüpteyim. O zaman bile büyüklerim burayı sana emanet ediyoruz diyorlardı. Amacım hizmet etmek ve kârlı bir işletme haline getirmek" diyor.

Eski yönetim kurulu üyesi Orhan Yüce ile ittifak kuran şimdiki başkan Duran Akbulut ise, "Kulübün kasasında 4.5 trilyon var. Bu biriken para zaten benim ne kadar iyi yönettiğimi gösteriyor. 65 yaşındayım, yapacak başka bir şeyim yok. Ben daima buradayım" diyor...

Emekli Büyükelçi İlter Tükmen ise kulübün bürokrat kontenjanından. Türkmen, "Diğer adaylar, şimdiye kadar sevabıyla günahıyla kendilerini gösterdiler çünkü biri başkan birisi de yönetim kurulu üyesi. Ben tamamen dışındayım. Beyaz bir sayfayım" diyor.

Duran Akbulut-Orhan Yüce yönetim kurulu listesi Cumartesi günü açıklanacak. Diğer adaylar ise şöyle

Mehmet Kuriş yönetim kurulu listesi
Çevik Bir (Emekli Org.), Prof. Kayıhan İçel (Hukukçu), Prof. Hayri Ülgen (İktisatçı), Mehveş Emeç (piyanist), Mehmet Özdeniz (Bankacı), Dr. Rüstem Eyüpoğlu (Eğitimci), Enver Aytaç (İşadamı), Metin Baylav (İşadamı), Seçkin Çağal (İşadamı), Vili Sabah (İthalatçı)

İlter Türkmen yönetim kurulu listesi
Selahattin Çetiner (Eski İçişleri bakanı), Güner Özpek (Emekli büyükelçi), Prof. Korkmaz Altuğ (Cerrah), Kemal Ulusu (Eski Futbol Fedr. Baş.), Yücel Okutur (Mühendis), Dr. Ali Kiriş (Diş hekimi), Süleyman Oğuz (Eski vali), Mehmet Dönmez (İşadamı), Talat Yılmaz (İşadamı), Prof. Tarık Terzioğlu (Cerrah)

MEHMET KURİŞ
Çocukluğumdan beri kulüpteyim. O zaman bile büyüklerim burayı sana emanet ediyoruz diyorlardı. Amacım hizmet etmek ve burayı kârlı bir işletme haline getirmek

DURAN AKBULUT
Benim işlerim ortada. Spor tesislerini yenileyerek gençleri kulübe çektim. İnternet, bilardo, briç, sinema, dönemimde geldi kulübe. Hizmetten kaçmayız

İLTER TÜRKMEN
Diğer adaylar, sevabıyla günahıyla kendilerini gösterdi. Çünkü biri başkan birisi de yönetim kurulu üyesi. Ben beyaz bir sayfayım

Tam 120 yaşında
Büyük Kulüp, 1882 yılında dönemin İngiliz Büyükelçisi Sir Alfred Sandison tarafından, diplomat, yönetici ve işadamlarından oluşan 30 kurucu üyesiyle sosyal kulüp olarak kuruldu. Önce sefarethanelerde toplanan üyeler daha sonra Beyoğlu'nda bir binaya geçti. Her şeyin kusursuz olmasına özen gösterilen bina için o dönemde tam 3000 altın harcandı. Gümüşlerden porselene kadar her şey İngiltere ve Fransa'dan getirildi.

Halı, soba, lamba ve avizeler ise Türk ustalarının imzalarını taşıdı. 100 yıla yakın bir süre Beyoğlu'nda kalan kulüp, daha sonra Anadolu yakasına, Çiftehavuzlar'a taşındı..

1936 yılında büyük finansman sıkıntısı içine düşen kulüp kendisini 60'lı yıllarda toparladı. Yemek yenilen spor yapılan ve bilhassa briç ve benzeri oyunlar oynanan kulüp, şu anda 5700 üyeye hizmet veriyor. Üye olabilmek için en az üç üyenin sizi tavsiye etmesi ve 10 milyar lira ödemeniz gerekiyor. Fiyat her yıl değişiyor.

Mutlu TÖNBEKİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır