kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Soygun var dediler inandıramadılar

Yer 4. Levent, saat 11.10: Kar maskeli 5 kişi Kaleşnikoflarla Sabancı Center'ın yanıbaşındaki İş Bankası'nı soyarken, banka çaycısı 155'i aradı ama inandıramadı. Çiçekçi "Galiba soygun var" dedi, polis yine seyretti
İstanbul'da, dün 2 saat arayla, iki ayrı banka şubesi soyuldu. Soygunlardan ilki İstanbul'un en işlek semtlerinden birinde, 4. Levent'te ve semtin tam merkezinde gerçekleşti. Saat 11.10 sularında, silahlı 5 soyguncu, siyah Renault-Laguna marka bir otomobil ve beyaz bir minibüsten çıkarak Akçam Sokak'ta bulunan İş Bankası 4. Levent Şubesi'ne girdi. Zamanlamaları mükemmeldi... Her günkü para transferi saatinden tam 15 dakika sonra bankaya gelen soygunculardan biri, dışarıda park ettikleri araçların başında bekliyordu. Diğeri asker kıyafeti giymiş, bankaya giren üç arkadaşı gibi yüzüne yeşil kar maskesi takmıştı. Ellerinde 3 Kalaşnikof ve 1 pompalı tüfek olan dört soyguncu, önce güvenlik görevlisini başına silah dayayarak etkisiz hale getirdi. Ardından banka görevlilerini ve müşterileri yere yatırıp giriş katındaki kasa dairesine geçtiler. Kasayı açtıran soyguncular, 40 milyar lirayı ve 10 bin doları çuvallara doldurttu. Bu sırada bir veznedar ise bir para torbasını çöpe atarak çalınmaktan son anda kurtardı.

ALARM ZİLİNE BİLE BASAMADILAR
Olay sırasında panik yaşayan banka görevlileri alarma basmaya fırsat bulamadı. Fakat, bankada çaycılık yapan ve ismi açıklanmayan bir genç kız, kasanın bulunduğu üst kata çıkarken soygunu fark etti. Sessizce merdivenlerden inerek alt kattaki yemekhaneden kapıcı dairesine geçmeyi başardı. 155 Polis İmdat'ı arayan genç kız soygunu polise ihbar etti ama banka görevlileri alarma basmadıkları için ihbarı ciddiye almadı.

Bu sırada motosikletli bir polis memuru Erdal Demir, bankanın yanındaki çiçekçinin önüne geldi. Demir, her zamanki gibi semtteki araçları kontrol ediyor, yasak bölgelere park edenlere ceza kesiyordu. Bankanın yanındaki Çiçekçi Ahmet Güzel, Erdal Demir'i görünce, "Galiba bankayı soyuyorlar" dedi. Ama Demir ona inanmadı; soygunculara ait olan 34 BE 9053 plakalı araca, uygunsuz yere park ettiği için ceza kesmek istedi.

Aynı anda, yanlarına güvenlik görevlisini alarak dışarı çıkan soyguncular, etrafa gelişigüzel ateş açtı. Çevrede işyeri olan 2 vatandaş da karşı ateşe başladı. Mermi kovanları havada uçuşurken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı ama otomobillerde hasar meydana geldi. Soyguncular ise araçlarının önünde duran polis memurunu görünce bir ne yapacaklarını şaşırdı, hemen toparlanıp Erdal Demir'i beyaz minübüse atıp rehin aldılar. Ve olay yerinden uzaklaştılar.

REHİNE POLİSLE İSTANBUL TURU
Önce Seyrantepe Polis Lojmanları'nın altındaki yoldan Kağıthane'ye çıkan soyguncular, daha sonra Kemerburgaz'a yöneldi. Bu sırada, polis ekipleri tarafından takip ediliyorlardı. Cendere Yolu'nda Demir'i bırakan soyguncular, silaha ve telsize el koyup kaçmaya devam etti. Kemerburgaz'da da otomobili terk edip izlerini kaybettirdiler. Polis, havadan helikopterle, karadan da motorize ekiplerle arama çalışmaları başlattı. Soyguncuların yakalanabilmesi için, kavşaklarda ve yol bağlantılarında kontrol noktaları oluşturuldu. Polis, telsizden aracın güzergahını takip etti ve bir süre sonra, soygunculara ait olabileceği şüphnesiyle aranan beyaz minibüs Maslak'ta durduruldu.

Fakat minibüste bir astsubay ile 5 askerin olduğu görüldü. Askerler Levent Karakolu'na götürüldü. Araştırma sonucunda, aranan minibüsün plakasının 34 U 3948; durdurulan minibüsünkinin ise 34 U 3954 olduğu anlaşıldı. Gelişmelerin ardından askerler serbest bırakıldı.

YANLIŞ MİNİBÜSÜ DURDURDULAR
Bu arada, güvenlik kordonuna alınan banka şubesine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, ilgililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu. Soygunculardan birinin asker kıyafetli olması nedeniyle olay yerine gelen askeri uzmanlar da incelemelere katıldı.

Olay yerinde tam 20 adet boş kovan bulundu. Soyguncuların kullandığı siyah Laguna'nın ise, önceki gece Ortaköy'den çalındığı ve üzere sahte plaka takıldığı anlaşıldı. Soygunun ardından olay yerine gelen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut Sungur, "Çalınan para önemli değil. Olayda, kimsenin zarar görmemesi bizi sevindirdi" dedi. 2 banka görevlisi ve güvenlikçi, robot resim çizilmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Rehin alınıp bırakılan polis Erdal Demir ise, soygunculardan birinin arabada maskesini çıkardığını ve temiz yüzlü biri olduğunu ifade etti.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

İsmi açıklanmayan bir müşteri: Silahlarını unuttular
olay sırasında bankada işlem yaptırıyordum. "Kimse kıpırdamasın. Hiç kimseye zarar gelmeyecek" diye bağırdılar. Bizi yere yatırdıktan sonra soygunu yaptılar. Kasaları tek tek açtırarak paraları torbalara doldurdular ve daha sonra da bir tabancayı bankada bırakarak kaçtıklar.

Emlakçı Murat Ünlü: Silah seslerini duyunca yere yattık
Bankanın üst katında bürom var. Trafik gürültüsünden başka bir şey duymadığım bu mekanda bir anda silah sesi duydum. Neye uğradığımı şaşırdım. Arkadaşlara yere yatmalarını söyledim. Kurşunlar bize isabet etmesin diye pencereden uzak durduk. Canımızı kurtardık ama arabamda 4 kurşun deliği kapanmayı bekliyor.

Lokantacı Selami Kırcı: Etrafa deli gibi ateş ediyorlardı
Bankadan çıkan maskeli ve silahlı 3 kişi gördük. Etrafa deli gibi ateş ediyorlardı. Çok korktuk. Beraberlerinde güvenlikçiyi götürmeye çalışıyorlardı. Ama sonra, araçlarının önündeki trafik polisini fark ettiler. Onu yakalayıp zorla arabaya bindirdiler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır