kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İki kafadarın dramı

Yer Kazasker, saat 13.00: Döviz bozdurma bahanesiyle Finansbank'a giren iki arkadaş, güvenlikçiyi başına vurarak bayılttı. Ama tabancasını almayı unuttular. Ve acemiliklerinin bedelini hayatlarıyla ödediler
Levent'teki soygunun üzerinden daha iki saat bile geçmemişti ki, Kadıköy Kazasker'de başka bir banka şubesinde yeni bir soygun gerçekleşti. Ancak bu soygun Levent'teki kadar profesyonel değildi. Acemi soygunculardan ikisi çaldıkları paralarla daha birkaç metre uzaklaşmadan öldürüldü, sadece biri kaçmayı başardı. Soyguncuları vuran güvenlik görevlisi ise yaralandı. Olay şöyle meydana geldi: Kazasker Şemsettin Günaltay Caddesi üzerinde bulunan ve öğle tatili yapmayan Finansbank Şubesi'ne, saat 13.00 sıralarında, döviz bozdurma bahanesiyle giren 2 kişi vezneye yanaştı. Kapalı bölüme girip "Bu bir soygundur" diyerek veznedar Gül Kilit'i etkisiz hale getirdiler ve paraları aldılar.

Bu sırada Kilit'in çığlıklarını duyan güvenlik görevlisi Engin Bozkur, banka kapısından çıkmak üzere olan soyguncuları durdurmak istedi. Saldırganlardan biri, Bozkur'u kafasına silah kabzasıyla vurarak yaraladı. Yere düşen Bozkur'un bayıldığını sanan ve silahını almayan soyguncular kaçmak için kapıya yöneldi. Ancak Bozkur bayılmamıştı, doğruldu ve hızla kaçan soyguncuların ardından ateş açtı. Bu sırada, soygunculardan genç olanı, adının Suat Durmuş olduğu öğrenilen kişi, arkadaşına "Kaç Mustafa!" diye bağırdı. Fakat, güvenlik görevlisinin silahından çıkan kurşunlar Mustafa Muratoğlu'na da isabet etti. Muratoğlu'nun elindeki para torbasında, 38 milyar lira, 50 bin dolar ve 30 bin euro bulundu.

Suat Durmuş ise kaldırıldığı Göztepe SSK Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Güvenlik görevlisi Engin Bozkur da aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ardından bir başka hastaneye sevkedildi. Olay sırasında, dışarıda bekleyen 3'üncü soyguncu ise kaçmayı başardı.

ANNENİN MUTLULUĞU
Bankanın müdürü Jale Ongun Genç'in, soygunu televizyondan duyan annesi Hatice Ongun, hemen bankaya geldi. Anne Ongun, tehlikeyi atlatan kızıyla kucaklaştı. Görgü tanıkları, güvenlik görevlisi Engun Bozkur'un soyguncularla mücadele ettiğini, bu sırada korkudan kimsenin kıpırdayamadığını anlattı.

Bu arada, sabah saatlerinde Kartal'da silahı gaspedilen bir polis memurunun, "Silahımı alanlarla, soyguncuların eşgali birbirine benziyor" dediği öğrenildi. Yetkililer, her iddiayı titizlikle incelediklerini kaydetti. Ancak, ikinci olayın siyasi bağlantısının bulunmadığı vurgulandı.

GÜVENLİKÇİ YARALI
Soyguncuları vuran güvenlik görevlisi Engin Bozkur'un burun kemiği kırıldı. Kafasında da ezilme tespit edildi. Özel Göztepe Hastanesi'nde ameliyata alınan Bozkur'u Finansbank'ın üst düzey yöneticileri ziyaret etti. Genel Müdür Yardımcısı Reşat Aytaç, "Arkadaşımız görevini yapmış. Hukuki prosedür sırasında yanında olacağız" dedi. Engin Bozkur 26 yaşında, evli ve 1 çocuk babası. Askerliğini jandarma olarak yapan Bozkur, 4 yıllık güvenlik görevlisi.

Her şeyi hasta bir baba için...
Suat Durmuş'un babası kalp hastasıydı. Acilen ameliyat olması gerekiyordu. Evlerini satışa çıkardılar. Ancak alıcı çıkmayınca bu çılgın plana kalkıştılar

Güle Güle filminde, Zeki, canciğer arkadaşı Metin'in hatırına banka soygununa girişmişti. Dün İstanbul Kadıköy'de Finansbank şubesini soymaya kalkan Petrol Mühendisi Mustafa Muratoğlu ile çocukluk arkadaşı marangoz Suat Durmuş'un yaptığı, çok da farklı değildi.

Soygunculardan Mustafa okumuş, fakat meslek sahibi olamamıştı. Petrol Mühendisi Mustafa Muratoğlu, bankanın karşı sokağında oturuyor, eşi bir mağazada müdür olarak çalışıyordu. O ve arkadaşı Suat'ı mahalleli çocukluklarından beri tanıyordu. Marangoz Suat'ın bir sorunu vardı. Babası kalp hastasıydı. Tedavi için acil para bulmak gerekti. Evlerini satışa çıkardılar ama alan olmadı. Sonunda şeytana uydular. Bir plan yapıp, mahallelerindeki Finansbank şubesine daldılar. Güvenlik görevlisi, başına vurup bayılttılar ama tabancasını almayı unuttular.

Suat Durmuş'un, soygundan bir saat önce kafeye geldiğini ve 3 çay içtiğini belirten müşteriler, Durmuş'un, bozuk parası olmadığı için çayların parasını akşam uğradığında vereceğini söylediğini söyledi. Durmuş'un daha sonra kafeden ayrıldığını belirten müşteriler, Muratoğlu ve Durmuş'un banka soymaya kalktıklarına inanamadıklarını bildirdi.

Oğlumun hali vakti yerindeydi
Mühendis Mustafa'nın babası: Oğlum zengindi, o soygun yapamaz!. Cenazeleri Göztepe SSK Hastanesi Morgu'na kaldırılan soyguncu Mustafa Muratoğlu ve Suat Durmuş'un yakınları teşhis için hastaneye geldiler. Muratoğlu'nun babası Ali Muratoğlu, "Oğlumun maddi durumu çok iyiydi. Gelinim de Çarşı Mağazaları'nda yönetici. Borçları yoktu. Bir sıkıntıları yoktu" dedi.

Oğluyla aynı binada oturan ve soygun sırasında yaşamını yitiren Suat Durmuş'un babası Hanefi Durmuş'un kalp hastası olduğunu belirten Ali Muratoğlu, "Acil ameliyat olması gerekiyor" demişler. Bacakları tutmuyormuş. Suat, kendine ait bir daireyi babasını ameliyat ettirebilmek için satılığa çıkarmıştı. Ancak, satamamış. Babasını ameliyat ettirebilmek için bu yola başvurmuşlar. Suat da evliydi bir çocuğu vardı" diye konuştu.

BİR EVİ, BİR OTOMOBİLİ VARDI
Bu arada, Mustafa Muratoğlu ve Suat Durmuş'un arkadaşları, bu kişilerin soyguna karıştıklarına inanamadı. Kazasker'deki, "Mona Lisa Cafe"nin müdavimleri, buraya gelerek briç oynayan Muratoğlu'nun, olaylara yumuşak bakabilen, sevgi ve saygı dolu bir insan olduğunu ve çevresinde takdir topladığını anlattı. Arkadaşları Muratoğlu'nun endüstri mühendisi olan eşinin de Çarşı Mağazaları'nda çalıştığını, çiftin kısa bir zaman önce Suadiye'de 45 milyar liraya ev satın aldığını ve çiftin bir de otomobillerinin olduğunu söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ HASAN ÖZDEMİR: Görevli ateş açsaydı kimse ölmezdi
Soygunların ardından, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, bir telsiz anonsu yaptı. İlk olayda, güvenlik görevlisinin ateş açması durumunda soygunun gerçekleşemeyeceğini belirten Özdemir, "Bundan sonra, bankalardaki güvenlik görevlilerini eğiteceğiz. Bu tür durumlarda nasıl karşı koyacaklarını öğreteceğiz" dedi.

Hayati KILIÇ-Zafer KÜTÜK-Recai KÖMÜR-Yalçın BEL-Ali ÖZLÜER-Ayla ÖZCAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır