kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Devlet düşmanlığı yapanlara dikkat'

Yatırımcı mağduriyetinin arttığını belirten Tanrıkulu gurbetçilere zarar verenleri de ağır bir dille eleştirdi
Sermaye piyasasında etik kuralların ele alındığı panele katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, güvenli bir ortam için piyasaya yön veren kurumların da güvenilir ve dürüst olmasının altını çizdi. Bakan Tanrıkulu, son yıllarda çeşitli nedenlerle Türkiye'de mağdur sayısının giderek arttığını belirterek, yurtdışında gurbetçilerin paralarını toplayanlarla ilgili sert bir ifade kullandı. Bakan Tanrıkulu, "Bazı çevreler kurdukları şirketler aracılığı ile gurbetçilere maddi zarar veriyorlar. Hatta bu kişiler devlete karşı güvensizlik ve ideolojik anlamda 'devlet düşmanlığı' yaratma faaliyetleri içinde" dedi.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nin düzenlediği, "Türk Sermaye Piyasasında Mesleki/Etik Kurallar ve Yatırımcı Hakları" konulu panelde konuşan Tanrıkulu, 24 Ocak Kararları'nın ardından faizlerin yükselmesiyle çok sayıda tefeci ve bankerin ortaya çıktığını anımsatarak, bu duruma acil çözüm getirmek amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kurulduğunu anlattı. Bugün için yatırımcının korunmasının önemine de dikkat çeken Bakan Tanrıkulu, "Yatırımcının korunması, yalnızca birtakım mağdurların korunması demek değildir. Birçok menfaat grubu hatta, ülke ekonomisinin korunması demektir" şeklinde konuştu.

MAĞDUR SAYISI ARTTI
Tanrıkulu, yasal düzenlemelere rağmen son yıllarda yatırımcı mağduriyetinin arttığının altını çizerek özellikle off-shore işlemleri ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen bankalar nedeniyle yatırımcı açısından olumsuz gelişmeler yaşandığını kaydetti. Tanrıkulu yurtdışında yaşayan vatandaşların birikimlerine göz diken bazı çevrelerin de kurdukları şirketler aracılığıyla gurbetçilere maddi zarar verdiklerini belirtti. Panelde yazarımız Abdurrahman Yıldırım da "Etik Kurlalara Uyum ve Yatırımcı Haklarının Korunmasında Basının Rolü" konulu bir konuşma yaptı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır