kapat
26.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Hakem de insan...

Şu son günlerde, yazılı ve sözlü basın, hakemleri yaylım ateşine tutuyorlar... Öte yandan şike iddiaları... Hakem de insan, onlar da etten kemikten yapılmış, her maça müthiş bir baskı altında çıkıyorlar.

Eğer, süratle bir önlem alınmazsa, inanın, bu lig zor biter.

Nedir alınacak önlemler?

Bir kere Süper Lig'de top koşturan takımların başkanları ortak bir bildiriyle hakem müessesine saygı duyduklarını belirtmeli, hakemlere bu sözleri ile moral vermeli.

Yetmez... Merkez Hakem Komitesi, hakemlerine acilen psikolojik tedavi uygulamalı. Onları, beyinlerindeki sorunlardan süratle arındırmalı...

Süper Lig'de top koşturan her futbolcu, saha içinde hakeme yardımcı olmalı.

Yazılı ve sözlü basın, futbol yorumcuları, hakemleri töhmet altında bırakacak laflar etmemeli. Yangına benzinle gitmemeli. Onların taraflı düdük çaldığı izlenimini yaratacak sözler etmekten kaçınmalı. Yani, Ali Sami Alkış gibi yapmamalı: Neymiş efendim, "Göztepe kalecisine kasıtlı kırmızı kart verilmiş, çünkü haftaya Galatasaray'ın Göztepe ile maçı varmış". Kargalar bile güldü "Tele Gol" deki bu iddiaya.

Klüp başkanları, futbolcular hakeme tam destek verdikten sonra artık iş hakemlere kalıyor. Sahada gördüğünü çalacaklar. Bir futbolcu gibi 90 dakika koşacaklar, her pozisyonun içinde olacaklar. Çirkef futbolcuyu asla affetmeyecekler. Topa değil, ayağa girene kırmızı kartı basacaklar. Futbolcu ile ikili diyaloga girmeyecekler. Sahada önce otoriteyi sağlayacaklar. Seyirci baskısı altında kalmayacaklar. Bir hafta boyunca haklarında yazılıp çizilenlere kulak tıkayıp, kusursuz maç yönetmeye çalışacaklar.

Bu lig ancak kazasız belasız böyle biter.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır