|
|
 |
Çırağan'ın en popüler konukları
Medeniyetler Diyalog Konferansı'nın çok ilgi çeken iki Dışişleri Bakanı, kuşkusuz Afganistan ve Irak'ın dışişleri bakanlarıydı.
Irak Dışişleri Bakanı Dr. Naci Sabri, uzun yıllar gazete editörlüğü yapan, üniversitelerde verdiği konferanslarıyla tanınan, Londra'da kurduğu Irak Kültür Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı'nda danışmanlık yapan bir entelektüel. Birçok Arapça kitabı İngilizce'ye çeviren Dr. Naci Sabri, son derece sevimli ve neşeli bir diplomat. Irak'la ilgili soruları hep gülerek ve İstanbul'un güzelliğine hayranlık duyduğunu söyleyerek yanıtlıyor.
Toplantıya çok az kişiyle katılan Dr. Naci Sabri, "Gerçekten görüşmek istiyorsanız, Irak'a bekleriz. Biz ne de olsa iki kardeş sayılırız" dedi. Bu teklifinin ciddiyetini oraya gitmeye kalkınca göreceğiz.
EN YAKIŞIKLISI ABDULLAH
Kameraların hücumuna uğrayan ikinci popüler konuk, Afganistan'ın çiçeği burnunda Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah'tı. Bir göz doktoru olduğu halde mesleğini maalesef icra edememekten yakınan Abdullah'a burada Emanullah Han'ın yakın akrabalarını tanımak isterse aracı olabileceğimi söyleyince gözleri parladı; "Gerçekten var mı akrabaları?" diye sordu.
Meslekdaşı Dr. Pakiza Tarzi'den bahsettim. Adını çok duyduğunu ve vakit bulursa kendisini tanımayı istediğini söyledi. Uzun yıllar Amerika'da kaldığı için mükemmel İngilizcesiyle çevresini etkileyen Abdullah Abdullah, ülkesinde kadın haklarının en önemli konuların başında geldiğine inanıyor.
|
|
|
|