kapat
13.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sezer: Evrensel barışa önemli katkı sağlayacak

Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer, uluslararası toplumun iki önemli kuruluşu olan İslam Konferansı Örgütü ile Avrupa Birliği temsilcilerini ilk kez biraraya getiren İKÖ-AB Ortak Forumu'nun İstanbul'da toplanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
"Uygarlık ve Uyum: Siyasi Boyut" konulu forumda bir konuşma yapan Sezer, ortak forumun gerek zamanlaması, gerek içeriği yönünden tarihsel bir toplantı niteliği taşıdığını belirtti. Sezer, insanlığın karşı karşıya bulunduğu ve ortaklaşa ivedi bir çözüm bulması gereken sorunların başında hiç kuşkusuz terörizm geldiğini söyledi.

11 Eylül'de yaşanan terörist saldırıların, bu tehdidin ulaştığı ürkütücü boyutları çarpıcı biçimde ortaya koyduğunu belirten Sezer, Türkiye'nin terörün dini, coğrafyası olmadığı, hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemeyeceği ve bu tehdide karşı çifte standart uygulanmadan savaşılması gerektiğini savunduğunu anlattı. Sezer, "Terörizm hiçbir dine, etnik gruba mal edilmemelidir" dedi ve sorunun çözümü için ortak bir tanım yapılması, küresel düzeyde hareket edilmesi gereğinin altını çizdi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır