kapat
08.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ortaklara üslup uyarısı

Ecevit, "Ekonomiyi düzeltirken siyasetin darboğaza sürüklenmesini halkımız kabul etmeyecektir" dedi. Siyasal ilişkilerde üslubun önemini vurgulayan Ecevit, ortaklarının özen göstereceğini umduğunu belirtti
Başbakan Bülent Ecevit, Uyum Yasası sürecinde MHP ve ANAP arasında yaşanan gerginliğin sona erdirilmesini istedi. Ecevit, siyasal ilişkilerde üslubun önemine dikkat çekerek, ortaklarının da birbirlerine yönelik konuşmalarında üsluplarına özen göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Ecevit, partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada Meclis'ten önceki gün geçirilen Uyum Yasası ile anlatım özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin gelişmesi açısından büyük bir adım atıldığını söyledi. Ecevit, bu yasanın gerçekleşmesi sürecinde bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Fakat yine DSP'nin uzlaştırıcı etkinliğinde çok şükür bu sorunlar aşıldı. Bu bağlamda şunu söyleme gereğini duyuyorum. Ekonomiyi düzlüğe çıkarmaya başladığımız bu aşamada siyasetin dar boğaza sürüklenmesini halkımız kabul etmez. Koalisyon ortaklarımızın bu konuda gereken özeni göstereceklerine güveniyorum. Siyasal ilişkilerde üslubun da büyük önem taşıdığını herhalde herkes kabul eder."

EKONOMİYE GÜVENOYU
Başbakan Bülent Ecevit, IMF ile 3 yıllık yeni bir anlaşma yapıldığını ve bu amaçla verilen niyet mektubunun geçtiğimiz günlerde IMF'de kabul edildiğini hatırlattı.

Ecevit bu anlaşma ile 16 milyar dolarlık uygun koşullu kredi alacaklarını bu paranın 9 milyar dolarlık bölümünün bugünlerde geleceğini belirtti. Bu durumun Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı ekonomik programa duyulan güvenin sonucu olduğunu belirten Ecevit, IMF Başkanı'nın İcra Direktörleri toplantısında "Sağlanan ilerleme etkileyicidir. Yetkililer ülkenizin ekonomik ve finansal açıdan düzelmesi için gerekli gördüklerini yerine getirmekte kararlıdır. IMF Türkiye'yi desteklemeye devam edecektir" dediğini aktardı.

REHAVETE KAPILMAYALIM
Ecevit, Türkiye'de üretimin canlanmaya başladığını, dışsatımda belirgin bir artış olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlar sevindirici ve umut verici olaylardır. Ancak rehavete kapılmamalıyız. Bizim şimdiye kadar hükümet olarak gösterdiğimiz kararlılığı bundan sonra da göstermemiz gerekir. Hükümetimiz halkımızın da güvenini kazanmaktadır. Halkımız geleceği güvenle ve umutla bakmaktadır. Hükümetimizin kararlı tutumu iş çevrelerinin ve işçilerin katkısı ve halkımızın güveni ile ekonomimizin kısa sürede esenliğe çıkarabileceğimize güveniyorum."

Sıradaki uyuşmazlık idam cezası
Uyum Yasası'nda farklı oy kullanan MHP ve ANAP liderlerinin gündemindeki bir diğer uyuşmazlık da, idam cezasının kaldırılması konusunda. ANAP lideri Yılmaz, sınırlandırılan idamın tamamen kaldırılması gerektiğini söylüyor, sınırlamanın Avrupa Birliği'ni tatmin etmediğini savunuyor. MHP lideri Bahçeli ise, buna karşı çıkıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır