kapat
08.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Aydın'a jet aklama

"Vurgun" operasyonun ardından başta Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban olmak üzere çok sayıda bürokratı tutuklanan ve Bayındırlık Bakanlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan MHP'li Koray Aydın, Meclis Soruşturma Komisyonu'nda jet hızıyla aklandı.
İki ay önce, kurulan Soruşturma Komisyonu, Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına gerek görmedi. Karar, DSP'li Yavuz Bildik, ANAP'lı Sühan Özkan, MHP'li Hasan Çalış, MHP'li Mehmet Nacar, ANAP'lı Sefer Ekşi, MHP'li Salih Erbeyin, DSP'li Cihan Yazar, MHP'li Mehmet Gül ve DSP'li İhsan Çabuk ile Tahsin Boray Baycık'ın oyları ile, DYP'li Mustafa Örs ve Kemal Aykurt, SP'li Mustafa Geçer, AKP'li Ertuğrul Yalçınbayır ve Selahattin Yıldız'ın muhalefetine karşı alındı. Komisyon Başkanı DSP'li Bildik, bir Meclis soruşturma Komisyonu'nun ilk kez 2 aylık süresi içinde çalışmasını bitirdiğine dikkat çekti ve gazetecilerin soruları üzerine ""Arkadaşlarımın hepsi de kendilerinde oluşan kanaati değerlendirerek verdiler kararlarını. Benim de vicdanım rahat" dedi. Karar, Meclis Genel Kurulu'nda "gizli" olarak oylanacak ve Aydın'ın Yüce Divan'a sevki için kararın aleyhinde en az 276 oy gerekiyor.

KOMİSYON'DA KAVGA
Komisyon'un dünkü karar toplantısının tartışmalı geçtiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, DYP'li Mustafa Örs, Aydın hakkındaki iddiaları tekrarlayınca MHP'li Salih Erbeyin, "Sen bunları nasıl söylersin?" diyerek ayağa kalktı. Örs'ün üzerine yürümek isteyen Erbeyin'i diğer MHP'liler yatıştırdı.

SP'LİLERE GÖZDAĞI
MHP'li Mehmet Nacar, vekillerin dokunulmazlığın korunması gerektiğini belirterek, "Siyasetçileri yargının önüne atmayalım" dedi. Nacar, SP lideri Recai Kutan ve diğer milletvekilleri hakkındaki fezleke listesini de gösterdi. AKP'li Ertuğrul Yalçınbayır da, "Bana göre usulsüzlüklerde Aydın'ın sorumluluğu çıkmamıştır. Ama, yeterli delil toplamadık. Artık bu delilleri Yüce Divan toplayacak" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır