kapat
08.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Uzaya dolmuş kalkıyor

Bilim adamları dünya ile mars arasında sefer yapacak bir 'uzay dolmuşu' geliştirdi. Araç hiç yakıt kullanmadan gezegenlerin çekim gücüyle hareket edecek.

MEKİKTEN AKTARMALI
Bilimkurgu filmlerinin değişmez teması gezegenler arası yolculuk artık gerçek oluyor. Amerika'nın Indiana Purdua Üniversitesi'nde geliştirilen 'uzay dolmuşu' sayesinde dünya ile mars arasında düzenli seferler gerçekleştirilebilecek. Uzay dolmuşları gezegenlerin yerçekiminden faydalanarak hareket edecek. Araç dairesel bir yörüngeye yerleştirildikten sonra bu çekim gücü sayesinde hiç yakıt harcamadan sürekli olarak gidip gelebilecek. İlk aşamada 50 yolcu taşıyabilecek olan araçlara yolcular uzay mekikleri sayesinde ulaşacak ve özel aktarma noktalarında araca biniş yapabilecek.

İLK SEFER 2018'DE
Saatte 21000 kilometre hızda hareket edecek olan uzay taksileri mars ve dünya arasındaki mesafeyi 6 ila 8 ay arasında tamamlayacak. Bu uzun yolculuk sırasında yolcuların rahatsız olmaması amacıyla uzay taksileri her türlü konforu barındıracak ve lüks bir oteli aratmayacak. İlk uçuşları 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan uzay taksisi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Uzay taksisini hazırlayan ekipte yer alan emekli astronot Edwin Aldrin, önlerindeki en zorlu işin aracın yörüngesini hesaplamak olduğunu belirtiyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır