
Tayyip Erdoğan: Beni yasaklarlarsa oyumuz artar
ABD'de partisini yüzde 25'lik oy potansiyeliyle iktidara en yakın parti olarak anlatan AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisi için de "Beni yasaklarlarsa, oyumuz yüzde 50'ye çıkar" dedi.
New York'taki Türkevi'nde New York ve çevresinde yaşayan vatandaşlarla sohbet toplantısı yapan Erdoğan, "askerlerle sıkıntı yaşayıp yaşamadığı" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Devlet evladına zulmeder mi? Toplumsal desteği arkasına almış bir partiyi engellemek demokratik mi?"
Erdoğan, adını vermediği bir Kongre üyesiyle yaptığı görüşmeden aldığı izlenimi de aktararak, "ABD'nin artık sivil yönetimlere müdahaleye sıcak bakmadığını" belirtti ve "Türkiye de bunu aştı. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız" dedi. Erdoğan konuşmasında, 312'nci madde değişikliği nedeniyle de hükümeti eleştirdi ve şunları söyledi: "Şahsım sebebiyle 312 daha kötü hale düşecekse kendimi sorumlu tutarım. Bu nedenle beni istisna tutun ve Kopenhag kriterlerine uyun diyorum. Hapishaneleri 312 ve 159 mağdurlarıyla doldurmayalım. Ne kadar engel çıkartırsanız çıkartın, biz temel hak ve özgürlükleri sağlamakta kararlıyız. Beni yasaklarlarsa, bugün yüzde 40 oy veren halk yarın yüzde 50 verir. Halkımız bu noktada çok duyarlıdır."
|