kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Zengin olunca dumanın tadı bile değişiyor azizim!

Taze trilyoner Mersinli Ahmet Oktay paranın tadını aldı. Hayatında ilk kez lüks bir lokantada yemek yiyip üstüne puro tüttüren Oktay, 'İşte yaşamak bu' dedi
İşsizlik ve yoksullukla mücadele ederken yılbaşı çekilişinde 'Talih Kuşu'nun başına konmasıyla bir anda trilyoner olan Ahmet Oktay, yeni hayatına ısındı. Fakirlikle geçen 32 yılın acısını çıkartmaya çalışan genç trilyoner, ailesiyle birlikte Mersin'in en ünlü restoranında krallara layık bir ziyafet çekti ve hayatında ilk kez puro içti. Dumanını savururken de aldığı zevki tek cümleyle özetledi: "Zengin olunca insanın ciğerine çektiği dumanın tadı bile başka oluyor!"

'ÇOK FAKİRLİK ÇEKTİM, YETER'
Diyarbakırlı fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi Ahmet Oktay. 10 kardeştiler. Memleketinde doyamayınca Mersin'e göçtü. Hayatını kazanmak için ofisboyluk da dahil birçok işte çalıştı. Evlendi, 2 çocuğu oldu. Geçim derdi omuzlarına daha da ağır çöktü. 6 ay önce çalıştığı atölye kriz nedeniyle kapanınca işsiz kaldı. Ümitlerinin tükendiği anda son parasıyla aldığı bilet hayatını değiştirdi. Artık bir trilyoner olan Oktay, "Çok fakirlik çektim. Şimdi yoksul günlerin acısını çıkartacağım. Bundan sonra krallar gibi yaşayacağız" diyor.

SON MODEL ARABA İSTİYOR
Trilyoner Oktay önceki akşam eşi Sibel, çocukları Dicle Büşra ve Kardelen ile kardeşi Mehmet'i alarak Mersin'in en lüks restoranına yemeğe gitti. Oktay gece boyunca etrafında pervane olan garsonlara aklına gelen tüm yiyeceklerin siparişini verdi. Geçmişi hatırlamadan da edemedi: "Kırk yılda bir, o da ucuz restoranlara giderdik. Böyle yerlerin önünden geçemezdik. Bu kadar zengin bir masa hiç görmemiştim." Yemek boyunca kahkahalar atan, diğer masalara ikramlarda bulunan Oktay, kendisine ikram edilen puroyu da zevkle tüttürdü. Hayatında ilk kez puro içiyordu, duygulandı: "Zenginken ciğerlere çekilen dumanın bile tadı farklı oluyor!"

Oktay'ın gelecekle ilgili planları henüz net değil. "Ailemle 1 aylığına yurtdışına çıkıp kafamı toplayacağım. Yapacağım yardımların listesini hazırladım. Döndüğümde bunları hayata geçireceğim. Ama önce kendime son model bir araba alacağım"diyor.

'AKRABA TERÖRÜ' YILDIRDI
Bu güllük gülistanlık tablonun dikeni de var tabi. Diğer piyango talihlileri gibi o da bir anda ortaya çıkan yeni akrabalardan yakınıyor: " Trilyoner olduğum duyulduğundan beri telefonlarım susmuyor. Adını hiç duymadığım akrabalarım ortaya çıktı. Bir telefon geldi. 'Ben göbeğini kesen kişiyim, yardım isteyecektim' dedi. Şaşırıp kaldım. Böyle şey olur mu? Ben 32 yaşındayım. Bugüne kadar adını dahi duymadığım insanlar çıkıp para istiyor. Bıktım."

Şevket COŞKUN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır