kapat
24.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Borsaya Kartal pençesi

Kara Kartal, Şubat ortasında yüzde 15 hissesini halka açıyor. Arzdan 18 milyon dolara yakın gelir hedeflenirken, bir adet Beşiktaş hissesinin 60 ile 70 bin lira arasında satılması bekleniyor
Türkiye'nin ilk spor kulübü Beşiktaş, yeni bir ilke daha imza atarak, İMKB'ye açılan ilk spor şirketi unvanını da alıyor. Şubat ortasında yüzde 15 hissesini halka açacak olan Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, bu yolla 15 ile 18 milyon dolar arasında bir gelir bekliyor. BJK Derneği ve Beşiktaş Futbol Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, "Beşiktaş'ın halka arzı sanayiciden, siyasetçiye kadar herkese moral verecek. Borsaya renk katacağız" derken, oldukça iddialı konuşuyor. Bilgili'ye göre Beşiktaş sayesinde borsaya ilgi tam iki katına çıkacak.

Beşiktaş A Futbol Takımı'nın tüm haklarını BJK Derneği'nden devralan Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın nakit olarak artırılacak 326 milyar liralık sermayesini temsil eden hisse senetleri, İş Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla halka arz edilecek. Böylece şirketin sermayesi 2 trilyon 176 milyar liraya yükselecek. Hisselerin satış bedeli henüz açıklanmasa da halka arzdan 15-18 milyon dolar yani yaklaşık 20 trilyon civarında gelir bekleyen Beşiktaş'ın hisselerinin 60-70 bin lira dolayında satışa sunulması gündemde.

İNÖNÜ STADI BÜYÜYOR
Halka arzdan elde edilecek gelirle İnönü Stadyumu'nun kapasitesini 22 binden 37 bine çıkarmaya planlayan yönetim, altyapı ve tesis yatırımları ile Ümraniye Tesisleri'ni de bir futbolcu fabrikasına dönüşme hedefinde. Halka arzın ardından, futbolcu bonservisleri Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketi tarafından BJK'dan satın alınırken, borçlardan arındırılmış bir sermaye yapısı oluşturulacak. 2002'de 15 milyon dolar kâr hedefleyen şirket 2011'de bu rakamı 27 milyona çıkaracak.

Kartal'ın halka arzıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Bilgili, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekten duyduğu gururu dile getirdi. "Beşiktaş'ın halka arzı Türk ekonomisinde iyiye gidişin somut kanıtı olarak, toplumun her kesimine moral kaynağı da olacaktır" diyen Bilgili, sadece Beşiktaş'a değil, Türkiye'ye gönül veren herkesi Beşiktaş'ın geleceğine ortak olmaya davet etti. Bilgili, kongre üyelerine ve taraftarlara özel fiyat uygulamasının mümkün olmadığını belirtti, ancak "Beşiktaş hisse senetlerine yatırım yapan kongre üyesi ve taraftara kombine bilette indirim söz konusu olacak" dedi. Yurtdışındaki yatırımcılar ise internet üzerinden hisse alabilecek.

Yatırımcı "maç" izleyecek
BeŞİktaŞ'ın borsaya açılması ile birlikte, borsada yeni bir dönem başlıyor. Herkesin merak ettiği nokta, özellikle derby maçlarından sonra hissenin nasıl etkileneceği. Kulüp Başkanı Serdar Bilgili de bu durumda hissenin nasıl bir hareket izleyeceğini bilemediklerinin altını çiziyor. Bilgili, ''Bu Türkiye'de ilk defa gerçekleşen bir halka arz. O yüzden bu hissenin Borsa'da nasıl hareket edeceğini şimdiden kestirmek zor. Ancak Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketinin gelirleri hiçbir şekilde futbol maçlarının neticesine bağlı değil. Son derece güçlü ve garantili gelir yapısı olan bir şirket olacak. Borsa'ya büyük renk katacağını, ilgiyi iki misline kadar çıkacağını düşünüyorum'' diyor.

UEFA ve Şampiyonlar Ligi gibi şirkete gelir getirecek maçların bir miktar etkisi olabileceğini kabul eden Bilgili, bunun uzun vadede kendini hissettireceğini söyledi.

AYAYDIN: ZAMANLAMA YANLIŞ
Beşiktaş'ın Asbaşkanlığı görevini yürüten ANAP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ise halka arzla ilgili eleştiride bulundu. Ayaydın, "Beşiktaş'ın halka arz başvurusu için zamanlama açısından yanlış bir dönem seçilmiştir" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır