kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ahmet abi bahşiş vermezdi

Sezer'in eski berberi anlatıyor: Ahmet abi ince telli saçlarına şampuan sürdürmezdi. Enseyi klasik isterdi. Normal ücret neyse onu verirdi, bahşiş bırakmazdıa
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 11 yıllık berberi Eşref Kaynar, müşterisi "Ahmet abi"yi anlattı. Kaynar'a göre, Sezer randevusuna sadık ve dakik bir müşteriydi. Ama kesinlikle bonkör bir müşteri değil... Çünkü Kaynar'ın dediğine göre, Sezer tarife neyse onu öder, bahşiş vermezdi. İşte eski berberinin gözünden "Ahmet abi":

"1986 yılında Çevre Sokak'ta, 1997 yılından sonra da Güvenlik Caddesi'nde berberlik yaptım. Ahmet Ağabey bana tam 11 yıl geldi. O zamanlar Anayasa Mahkemesi üyeliği yapıyordu, daha sonra başkan oldu. Onu makam arabasıyla hiç görmedim, hep 86 model Ford'uyla gelirdi. Randevu alışkanlığı vardı. Ayda bir kez ve zamanında gelirdi. Saç tıraşı olur, sakalına dokundurmazdı. Saçları ince telli olduğu için kolay kesilirdi. Enseyi klasik isterdi. Şampuan kullanmaz, sabunu tercih ederdi. Saçını kestirdikten sonra kendisi tarardı. Normal tıraş ücretini öderdi. Yani tarifede neyse o. Cimriydi."

Kaynar şöyle devam ediyor: "Konuşkan biri değildi, ara sıra ona ev sahibimi şikayet ederdim. Özellikle kira yatıracağım veya kontrat yenilediğim zamanlarda... 'Mal sahipleri de haklı' derdi. Siyasi konulara fazla girmezdi."

DENİZ BEY DEFNE SABUNU KULLANIR
Ahmet Necdet Sezer artık Eşref Kaynar'a tıraş olmuyor. Yeni bir berberi var. Kaynar ise Cumhurbaşkanı'nın son gelişini dün gibi hatırlıyor:

"Ahmet abi gelmeden önce mutlaka randevu alırdı ama bir gün çat kapı geldi. 'Buradan geçiyordum, tıraş olayım dedim' dedi. Ben de 'Randevusuz geldiniz Ahmet abi, biraz beklerseniz müşterinin tıraşını bitirdikten sonra sizi alırım' dedim. Fakat beklemeden gitti ve bir daha da gelmedi."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da 14 yıllık müşterisi olduğunu belirten Kaynar, "Deniz Bey'i şimdiki Spor Bakanımız Fikret Bey getirdi. O gün bugündür hep bana gelir. Güncel konuları tartışır, halkın nabzını tutarız. Duyduklarımı, gördüklerimi anlatırım, dikkatle dinler. Deniz Bey titizdir; yüzünü kükürtlü, saçını ise Siirt 'Bıttım' sabunuyla yıkar. Banyo yaparken defne sabunu kullanır" diyor.

Kaynar bir de Baykal'dan duyduğu anıyı anlatıyor:
"Deniz Bey bir otelde kalmış. Sabah odayı temizleyenler bakmış ki koydukları şampuanlar hiç kullanılmamış. Yıkanmıyor sanmışlar. Ama sonradan Deniz Bey'in sabun takıntısını öğrenmişler."

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün siyasilerden en eski müşterisi olduğunu söyleyen Kaynar, "Fikret Bey iki haftada bir tıraşa gelir. Tıraşına çok dikkat eder, titizdir. Yanaklarını epilasyonla temizleriz. Eli de pek açıktır!" diye konuşuyor.

Ali ERDOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır