kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Hawai Fişengi atımı

Sertab'ın "Yeni" şarkısı pek güzel. Yeni yılda iyi gider, umut verir, güven verir, dinamizmi arttırır, çaya çorbaya limon, her derde deva bir şarkı. Bu arada Sertab da üst dudak bakımından yenilenmiş gibi geldi bana. "Yarın geceyarısından sonra yepyeni umutlar doğacak içimize, Doğacak da n'olucak?" diyenler kaknem kaknem otursunlar. O gecenin onlara, onların da o geceye ihtiyacı olmayacak zira. Ümit etmek iyidir. Edilsin.

Beni soracak olursanız Terazi'yim ya ben; bi aşağı bi yukarıfinip çıkaduruyorum. Moral bakımından. Satırlarımın devamında size nakledeceğim anektot ise 'imamın dediğini yapın yaptığını yapmayın' veciz sözünü doğrular nitelikte.

Benim bir yardımcım var adı Serpil; akıllı mı akıllı bir kız... Henüz 18, 18, 18.... Geçenlerde sabahın üçündefablası olarak ona hayat dersi veriyorum. Ben kendimden geçmiş en didaktikfhalimle kendisini bayıltmaktayım. Serpil'de gözler baykuş gözü, tam kulak dinlemede. Bir ara dehşetle arkamdaki cama doğru baktı. Ben terastan biri düşüyor ilef13. kattan biri geçiyor arasında kaldım! Döndüm baktım bir de ne göreyim? Denizde ufarak bir tekneden havai fişekler atılıyor. Hemmencecik cama yapıştık. Ossat türlü tevatürler uydurma dizaynına geçtik. Serpil'e göre adamın biri,fkızın birine evlenme teklif etti kız da kabul etti onu kutluyorlar. Ne güzel. Bense belleğimin tüm Galip Tekin çizgileri ile şöyle bir hikaye canlandırdım. Adam kıza aşık kız buna bunaltıyla alışık, son bir kerre suya açıldılar. Erkek taraffred cevabını bir kez daha aldık ta "Yaa tamam öyleyse şöyle hep birlikte havai fişekler eşliğinde intihar edelim de cümle alem bir duysun" pozisyonu yarattı diye tahminde bulundum. Serpil şöyle bir bana bir denize baktı; dublaj Türkçesi ile 'sanırım uykum geldi' diyerek yatmaya gitti. Eminim ve dilerim rüyasında benim gibi olmadığını gördü.

Uşşak makamında kuşak farkını okudunuz. Bizi bu hale koyanlar utansın! İyi yıllar tabii ki. Hepinize.

İTİRAZIM VAR

Bugünkü itirazı ortaya yaptırıyorumfderdi, bu olanlarla hep beraber yeriz diye!

Bir soruyla programıma başlamak istiyorum: Kıskanç mısınız? Öyle aşk meşk kıskançlığı değil muradımız. Başkalarının başarılarına uyuz olur musunuz? Hani büyüye inansanız yaptırıp da şöyle rakip tarafınfelinif ayağını kıskıvrak bağlamak filan ister misiniz? Rakibeyi gördüğünüz yerdefve herkesin içinde çemkirir misiniz? (Bu ne demek? Valla annemden duydum ona soracaksınız!)

Yukarıdaki ve benzeri şeyleri yapıyorsanız yapmayın. Ayıptır. Yaz sonu bir karşılaşmafesnasında meslektaşım olan bir ablamız bana tüm bunları yapmıştı da kendisini çok ayıplamıştım. Ve ne kadar kıskanç olduğunu düşünmüştüm. Hayır hepimiz kıskanabiliriz, normaldir.

Ama bunu uluorta belli etmeyecek akıl var onda sanıyordum. İçimde kalmıştı da hazır itiraz köşesi açmışken (!) içimde kalmasın huzurunuza bir döküvereyim istedim. O gün şaşkınlıktan nutkum tutulup hadise onun monoloğu şeklinde cereyan etmişti de...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır