kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Terim'in kızı ABD yolcusu

Yeşil sahaların imparatoru Fatih Terim'in kızı Merve'ye gurbet yolu gözüktü. Koç Özel Lisesi öğrencilerinden olan Merve Terim, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Duke Üniversitesi'ne girmeye hak kazandı.
Lise son sınıf öğrencisi olan Terim, Uluslararası Bakalorya Programı çerçevesinde başvurduğu Duke Üniversitesi'ne; Koç Özel Lisesi'nde okuduğu süre içersinde göstermiş olduğu akademik ve sosyal performans dolayısıyla kabul edildi. Koç Özel Lisesi Yurtdışı Üniversiteler Koordinatörü Larry Turns Merve'nin çok azimli bir öğrenci olduğunu anlatıyor: "Merve, gerek dersleri, gerekse sosyal yönüyle kendini ispat etmiş bir öğrenci. Fatih Terim gibi bir ismin kızı olması nedeniyle herhangi bir ayrıcalık beklemediği gibi, karizması ve yetenekleriyle çevresindekileri her zaman olumlu yönde etkiliyor."

Merve üniversiteye kabul edildiğini öğrenince çok mutlu olmuş. "Tek amacım başarılı ve ülkeme faydalı bir insan olmak" diyor.

1838 yılında kurulan ve ABD'nin öğrenci kabulünde en zorlu üniversiteleri arasında gösterilen Duke Üniversitesi'nde öğrenciler 2 yıl süren hazırlık döneminin ardından uzmanlık alanlarını belirliyorlar.

Bakalorya programı nedir?
Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate), temel ve orta öğretim düzeyinde uluslararası bir diploma programı. Akademik başarının yanısıra, öğrencilerin dünya barışına katkıda bulunabilecek, öz disiplini gelişmiş, sürekli öğrenmeyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan, değişik kültürleri tanıyan ve anlayan birer "dünya vatandaşı" olarak yetiştirilmesini hedefliyor. Koç Özel Lisesi, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Uluslararası Bakalorya programını başlatan ilk eğitim kurumu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır