kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kapkaççılar 'Mavi meleğe' saldırdı!

Kapkaççılar bu kez de kanserli hastaların 'Mavi Meleği' 75 yaşındaki Mükerrem Arın'ı buldu. Arın olayı sıyrıklarla atlatırken parasını da kaptırmadı!
Onun için çağdaş Florence Nightingale diyorlar. 1985 yılından bu yana kendisini "Mavi Melekler Projesi'ne adadı Mükerrem Arın. Ancak o da gözü dönmüş kapkaççıların saldırısına uğradı. Arın, tam bir İstanbul hanımefendisi. Yaşadığı olaya ve yatağında istirahat etmesi gerekmesine rağmen kapıyı şıklığı ve sevecenliğiyle açtı ve başından geçenleri anlattı.

75 yaşına rağmen mesleğinden kopmayan Mükerrem Arın SSK Okmeydanı Hastanesi Onkoloji servisindeki kanser hastalarına 'Mavi Melekler' olarak adlandırılan ekibiyle hizmet ediyor. Arın, önceki gün yaşadığı ve hatırlamak bile istemediği kapkaç olayını şöyle anlattı:

"Önceki gün Okmeydanı SSK Hastanesi otobüs durağından evime gitmek için Edirnekapı otobüsüne bindim. Yolculuğum sırasında her şey yolundaydı. İneceğim durağa geldim ve tam otobüsten inerken 30-35 yaşlarında bir kadın aniden eteğimden çekti. Ne olduğumu anlayamadan yere düştüm. İnsanların beni yerden kaldırmaya çalıştığı anda kadın kayboldu."

"SEVGİM BİTMEZ"
Ancak Arın, samimiyetle ekliyor "Yaşadığım bu olay benim içimdeki sevgiyi bitirmez. 75 yaşındayım ve 'Mavi Meleklerimle' birlikte sonuçta sapasağlam ayaktayım.' Olayı şans eseri birkaç sıyrıkla atlatan ve parasını da kapkaççılara kaptırmayan Arın 'Mavi Melek Projesi'ni anlatırken yüzü daha bir aydınlanıyor. Kanser hastalarının psiko-sosyal tedaviye ihtiyaç duyduklarını belirten Mükerrem Arın, 'Mavi Melekler'in hasta, doktor, hasta yakını ve hemşire arasında diyalog kurmada büyük katkısının olduğunu söylüyor.

SAYILARI ARTACAK
Hastalarla dertleşen, onların arşivdeki dosyalarını çıkaran ve tıbbi müdahale dışında her türlü isteklerini gerçekleştiren Mavi Meleklerin sayısı şimdilerde 68. Ancak bu sayı yıl içinde 3 bin 500'ü bulacak. Arın, "Türkiye'nin gerçekten Mavi Meleklere ihtiyacı var ve Çalışma Bakanımız Yaşar Okuyan bu konuda çok kararlı. Hedefimiz 3 bin 500 Mavi Melek" diye konuşuyor.

Saağlığa adanan 54 yıl
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın '5 Aralık Birleşmiş Milletler Dünya Gönüllüler Günü'nde çalışmalarından dolayı teşekkür edip, ödül verdiği Mükerrem Arın, 1985'den bu yana kanser hastalarına hizmet eden bir gönüllü.

1947'de İstanbul Üniversitesi Ebe ve Hemşire Okulu'ndan mezun olan ve sadece ilk hizmet yeri Tekirdağ'da 150'nin üzerinde çocuğun doğumunu yaptıran Arın, 'Mavi Melek Projesi'nin ortaya çıkışını şöyle anlatıyor: "Sağlık hizmetinin içinden gelen biriydim. Hem abimi hem de ablamı kanser nedeniyle kaybettikten sonra özellikle 'Kanser hastalarına yardım etmek için ne yapabilirim?' diye düşündüm ve birkaç arkadaşımla 16 yıl önce SSK Okmeydanı Hastanesi Onkoloji servisinde bir dernek kurarak bunun temellerini attım."

Alper URUŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır