kapat
27.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Keşke Cavit Çağlar da bu başarıyı görseydi'

2002'ye beş 5 gün kala 2002'nci TIR'ını Almanya'ya gönderen Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şankaya, "Bu başarıyı Cavit de görmeliydi" dedi
Marks&Spencer'dan Nike'a, Zara'dan Timberland'e kadar dünyanın sayısız ünlü markası için üretim yapan Yeşim Tekstil, 2002 yılına 5 gün kala, içi Schlafgut marka çarşaf dolu 2002'nci TIR'ını Almanya'ya törenle gönderdi. Törende konuşan Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şankaya, Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu anlatarak, "Eğer üretmezsek, satmazsak yokluklar ülkesi oluruz. Ama ben ve işçilerim üreterek buna dur diyeceğiz" dedi.

Nergis Holding'in son 15 yıl içerisinde 2 milyar 670 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Şankaya, Türkiye'de sanayicilerin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. "Devletten hiçbir şey istemiyoruz, yeter ki, ihracatın önüne set koymasınlar" diyen Şankaya, sözlerine şöyle devam etti:

TEŞVİK ALAMIYORUZ
"Biz ihracat yapmak istiyoruz. Üretmek istiyoruz ama ne teşvik alabiliyoruz, ne de KDV iadesi. 90 bin metrekarelik tesis kurduk üretime alamıyoruz. Çünkü 100 milyon dolar gerekiyor. Başbakan Ecevit ile ABD'ye gitseniz ne olacak. Ben Yeşim'le yapacağımın en iyisini yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Biz ihracat yapan şirketiz ama gelin görün ki ailenizin bütün fertlerine yurtdışı yasağı var. Olsun benim işçimin yüzü gülsün yeter. Onların yüzü güldükçe tasayı unutuyorum. "

AĞLATAN KONUŞMA
Çok sayıda işçi ve davetlinin katıldığı törende Şankaya, kürsüde Cavit Çağlar'ı anarken gözyaşlarını tutamadı. "Bu başarıyı evladım Cavit de görmeliydi. Bu TIR'ı Cavit Çağlar'a hediye ediyorum" diyerek gözyaşlarına boğulan Şankaya, şöyle devam etti:

"Maalesef biz bu ülke için üretelim derken birileri bizim aileyi siyaseten linç etmek istiyor. Cavit Çağlar bir ferttir. Hataları varsa cezasını çekecektir. Ama Nergis Gurubu Türkiye için üretim yapıyor. 18 bin insanın ekmek kapısı burası. Üretime devam edeceğiz. Bu yıl 160 milyon dolarlık ihracat yaptık. 2002 yılı ihracat hedefimiz 250 milyon dolar. Bu ülkeyi seviyoruz."

Törende Yeşim Tekstil çalışanları adına söz alan Gürbüz Serbes, "Bu mutluluğu Cavit Çağlar'la birlikte yaşamak isterdik. Kendisi fiziken aramızda yok ama kalplerimiz birlikte" dedi.

İbrahim ÖGE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır