kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kadın kurultayında konuşmak yetmez!

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz partisinin kadın kurultayında 1500 ANAP'lı kadın delegeye "ANAP'ı hem geleceğe, hem de iktidara taşıyacak olan kadınlardır. Maalesef nüfusumuzun yarısı olan kadınlar siyasette hakettikleri yeri alamamışlardır. Kadınlar olmasa ne kalkınma, ne siyaset, ne gelişme olur. ANAP oylarının % 0'ı kadınlara aittir.. Kadınlar.. Kadınlar.. Kadınlar" deyip durmuş.

Ve tavsiyede bulunmuş "Sorunlarınıza sahip çıkın. Haklarınızı sonuna kadar kullanın.." Şimdi bu kadınlar dönüp demez mi ki "A, iki gözümüzün nuru Genel Başkan'ımız, madem bunlar böyle ve madem oylarınızın %0'ı bizden, peki o zaman neden haklarımızı 75 yılda bir kez koruyacağınız sırada yan çizdiniz?"

Evet, bunu demeleri gerekir. Önce oradaki 1500 kadının, sonra da %0 oyu sağlayan kadınların bu hesabı sorması gerekir. Bu hesabı ve diğer hesapları soramadıkları içindir ki bugün Genel Başkanlarının dediği gibi "Haketmedikleri bir yerde"dirler. Ne yazık ki bu güzel ve ruh okşayıcı laflarla peynir gemisi yürümüyor. Kadınlar arka bahçede "Kadın Kolları"nda evcilik oynarken erkekler Meclis'te 520 kişiyle yerlerini alıyorlar.

Kadınların %'i ev sahibi olurken, erkeklerin %8'i oluyor. Erkeklerin %5'inin geliri olmadığında, kadınların %5'inin olmuyor. Ve daha bunun gibi yüzlerce örnek.

Kısacası, eğer bu durumları değiştiremezsek 21. yüzyılda da "Kadınlara masallar"ı dinleyip köşemizde oturacağız, bilesiniz!

Yılmaz ve Çiller çözebilir
Efendim, ANAP'lı 4 milletvekili Işılay Saygın, Nesrin Nas, Beyhan Aslan ve Cengiz Aydoğan, Medeni Kanun'un "Yürürlük Tarihi" ile ilgili maddelerinin değiştirilmesi için yeni bir kanun teklifi verdiler (11 Aralık 2001).

Yani partilerinin ortak olduğu haksızlığa itiraz etmekteler.

DYP'nin bu yöndeki kanun teklifi de sanıyorum şu günlerde verilecek. Partinin hukuk danışmanı Avukat Fatma Gülay Güner'in söylediğine göre bu teklifin diğerinden farkı grup kararı oluşu. Bakalım Tansu Çiller bu çok önemli kararın arkasında nasıl duracak?

"Binyılda bir gelen" tek kadın genel başkan olarak ortaya çıkıp "Hükümetin hatası ya düzelecek, ya düzelecek!" diyecek mi? Yoksa "İşte teklif verdik" deyip çekilecek mi?

Burada ANAP'la ilgili önemli nokta da şu; ANAP milletvekilleri herkesten önce davranıp, yapılanı içlerine sindirmediklerini gösterdiler. Şimdi Mesut Yılmaz, Kurultay'da yaptığı konuşma doğrultusunda bu kanun teklifini Parti'nin teklifi haline getirebilir ve sadece DYP ile ANAP'ın oylarıyla bile "Yürürlük Maddesi" bir günde değişebilir.

Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller bu sorunu çözebilirler. Ve inanın bana 17 milyon oyu paylaşırlar.

Cumhurbaşkanı'nın cici villası!
Ahmet Necdet Sezer, herhalde alışverişini pazardan, marketten yaptığı için olmalı 250 milyarlık, yüzme havuzlu bir villa alıverdi kendine. Diğer cumhurbaşkanlarına daire aldıklarında bile hesap soran basınımız neden ona hiçbir şey sormuyor diye merak ediyor insan.

Hani, dün bir bugün iki Köşk'e çıkalı.. Kenan Evren'de de hayretle karşılanıyordu ama bu daha ilginç..

Nereden buldun .. yasası??

Diğer hakimler neden bulamıyor?

Ve bunca "tevazu"dan sonra neden apartman dairesi değil de villa?

Merak edilmeyecek gibi değil! (Not: Şimdi versin yüzde 100 zamlı emlak vergisini de, görsün halini!)



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır