kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Koalisyonda sıkıyönetim

Bahçeli'nin "kendisine komplo kurmakla" suçladığı Abdülhaluk Çay'ı bakanlıktan azletmesinden sonra, Başbakan Ecevit de "liderlerin değişmesini isteyen" Rıdvan Budak'ın ihracını istedi
Koalisyon partileri liderleri, partiiçi muhalifleri durdurmak için disiplin hükümlerini kullanmaya başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk Kurultayı'nı MHP'deki muhaliflerin de katılımıyla "Süleyman Demirel'in himayesinde" düzenleyen Devlet Bakanı Abdülhaluk Çay'ı bakanlıktan azlederken, dün de Başbakan Bülent Ecevit partisindeki sivri dilli muhalifi Rıdvan Budak'ın partiden ihracını istedi.

İktidar milletvekili olmasına rağmen seçildiği ilk günden beri hükümete yönelik sert açıklamalar yapan DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Başbakan Bülent Ecevit'in isteğiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi. "Tedbirli olarak ihracı" istenen Budak, hakkında karar verilinceye kadar parti faaliyetlerine katılamayacak.

Budak'ın ihracının istenmesine, 22 Aralık 2001 tarihli Zaman Gazetesi'ne yaptığı açıklama neden oldu. Budak, bu demecinde Ulusal Program adlı bir rapor hazırladıklarını, Türkiye'nin Arjantin durumuna düşmemesi için hükümetin istifasını istediklerini belirtmiş, bu raporu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de sunacağını belirtmişti. Budak, son basın toplantısında ise "Başbakan benimle konuşmuyor, eleştirilerimi duyuyor ama gözümün içine bakamıyor" demişti.

"MÜCADELE EDECEĞİM"
İhraç kararını dün gazetecilerden öğrenen Budak, 30 Temmuz'da partiden istifa ettiğini, ancak Ecevit'in geri çevirdiğini açıkladı. Ekonomik politikaları sürekli eleştirdiğini hatırlatan Budak, şöyle dedi: "Bu şekilde devam etmeyeceğini anladım ve istifasımı sundum. Sayın Başbakan geri çevirdi. Şimdi, haberim olmadan ihracımı istiyor. Artık istifa etmeyi düşünmüyorum. Hukuki haklarımı sonuna kadar koruyacağım ve mücadeleye devam edeceğim."

Budak, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise şunları söyledi: "TBMM'deki basın mensuplarınca, bir gazetede çıkan beyanatım gerekçe yapılarak, DSP'den ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedildiğim yolunda sorular sorulmuştur. Tarafıma, tebliğ edilmiş bir bilgi yoktur. Böyle bir şey tarafıma bildirilmeden yapılmış ise bunun siyasi nezaket ve ahlakla bağdaşır tarafı da yoktur. Tebliğ yapıldığı takdirde gerekli açıklamayı yapacağım."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır