kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Asker, vatandaşı tanklarla kurtardı

İstanbul, Trakya ve Ege'de su baskınları hayatı felç etti. Tekirdağ'da mahsur kalan vatandaşlar tank ve botlarla kurtarıldı
Sağanak yağmur ve kar tüm yurta yaşamı felç etmeye devam ediyor. İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Denizli, İzmir, Manisa ve Afyon'da etkili olan yağış nedeniyle bir çok yerde sel meydana geldi, trafik altüst oldu, ev ve işyerlerini su bastı. Tekirdağ Çerkezköy'de selde mahsur kalan vatandaşlar, askerler tarafından tank ve botlarla kurtarıldı.

İstanbul Hadımköy Atatürk Sanayi Sitesi'ndeki bir kozmetik fabrikasına ait servis minibüsü, içindeki 4 kişi ile birlikte sel sularına kapıldı. Minibüsteki 4 kişiden 3'ü kurtulurken, aracın sürücüsü Cihan Güneş akıntıya kapılarak kayboldu.

FABRİKALAR SU ALTINDA
Kağıthane'de sağanak yağışın su seviyesini yükselttiği Cendere, Ayazağa Köyü Çakırcılar Mahallesi Mevkii'nde taştı. Taşan su, Cendere yolu üzerindeki çok sayıda fabrika ve işyerinin giriş katlarını bastı. Çalışanlar, iş makinaları ve kurtarma botlarıyla tahliye edildi. Su taşkını nedeniyle Kağıthane-Kemerburgaz arasındaki ulaşım da tamamen durdu.

Bu arada, İstanbul'un çeşitli semtlerindeki geçit altlarında da, su baskınları nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Sularla kaplı yollarda zorlukla seyreden otomobillerden bir çoğu arızalanarak mahsur kaldı. Sürücüler kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluşturarak sabırsızlıkla yolun açılmasını bekledi. Bu arada bazı bölgelerde kanalizasyonlar da taştı.

TRAKYA FELÇ OLDU
Edirne'de dün başlayan sağanak yağış akşam kara dönüştü. Bölgede 40 köy yolu ulaşıma kapandı. Trakya'nın bir bölümü yoğun kar yağışından etkilenirken, son 24 saatte metrekareye 70 kilogram yağış alan Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 350, Hayrabolu'da da 40 evi su bastı.

Tekirdağ'da sağanak yağışlar özellikle Çerkezköy'de etkili oldu. Çerkezköy Deresi'nin taşması sonucu Hükümet Konağı Caddesi'nde ev ve işyerleriyle birlikte askeri lojmanlar ve orduevi de sular altında kaldı. 500 aile mağdur oldu, vatandaşlar korkuyla evlerinin birinci katlarından üst katlarına doğru çıktı. Selzede vatandaşlar buralardan askerler tarafından bot ve tanklar kullanılarak kurtarıldı. İlçede okullar 2 gün tatil edilirken, içme suyu sıkıntısı başgösterdi.

Yağışlı hava Manisa, Kütahya ve Denizli'de de yaşamı felç etti. Kar nedeniyle Türkiye genelindeki 2 bin 720 köy yolu ulaşıma kapandı.

Murat SAVAŞ - Celal YILDIZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır