kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

BDDK: Açık pozisyon azalıyor
BDDK, bankacılık sisteminde açık pozisyon miktarının 1 milyar 625 milyon dolara indiğini açıkladı. BDDK'nın Eylül ayı değerlendirmesinde açık pozisyonların azalmasıyla birlikte bankacılık sektöründe kârlılık potansiyelinin yükseldiği kaydedildi. BDDK'nın 9 aylık raporuna göre fon bankaları hariç tutulduğunda, sektör yılın ilk yarısındaki zararını dokuz aylık dönemde 697 milyon dolar kâra geçirmeyi başardı. Yılın ilk çeyreğinde 3.1, ikinci çeyreğinde 6.4 milyar dolar olarak gerçekleşen sermaye çıkışı ise üçüncü çeyrekte 1.1 milyar dolara indi.

Hazine yüzde 72 faizle borçlandı
Hazİne 196 günlük bono ihalesinde net 970.4 trilyon liralık satış yaparken bileşik faiz yüzde 72.3 oldu. Hazine'nin bono ihalesine toplam 1 katrilyon 435 trilyonluk teklif gelirken, ihalede nominal 1.3 katrilyonluk satış gerçekleşti. Hazine en son 14 Aralık'ta düzenlediği 91 gün vadeli bono ihalesine 1 katrilyon 53 trilyon liralık teklif gelirken nominal 859.9 trilyonluk satış yapılmıştı. İhaledeki net satış miktarı 752 trilyon gerçekleşirken, bileşik faiz yüzde 71.0 olmuştu.

Şirket kurmak daha da zorlaşıyor
Anonim ve limited şirket kuruluşu için asgari sermaye tutarı artırılıyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunulan kararnameye göre anonim şirketler için 5 milyar lira olan asgari esas sermaye miktarı 50 milyar liraya çıkarılıyor. Limited şirketler için gerekli miktar ise 5 milyar lira olacak. Bu kararla, miktarı 10 katına kadar artırma yetkisine sahip olan Bakanlar Kurulu yetkisin tam anlamıyla kullanmış oldu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır