kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

New York Times: Türk askeri Kandahar'da
ABD'nin ciddi gazetesi New York Times, Afganistan'ın Kandahar kentindeki Amerikan askerlerinin Noel eğlencelerini anlattığı haberinde Türk askerlerinin Kandahar'da görev yaptığını yazdı. Gazete, haberinde "Kandahar kentinde 1600 Amerikan askeri görev yapıyor. 1300 donanma eri de kent dışındaki Rhino Kampı'nda. Onların yanı sıra Kandahar havaalanını Avustralya, Kanada, Almanya, Yeni Zelanda ve Türkiye'den gelen askerler koruyor" diye yazdı.

Hamam'ın "eşcinseli" Papa'nın asistanı oldu
Papalık tarihine "İyi Papa" olarak geçen Papa 23'üncü Giovanni'nin hayatının anlatıldığı bir filmde, Türk aktör Mehmet Günsür de rol alacak. Günsür, Papa'nın Türkiye'deki asistanını canlandıracak. Papa filmi Türkiye'nin tanıtımını için büyük önem taşıyor. Günsür daha önce Hamam filminde bir eşcinseli canlandırmıştı.

Ürdün-İsrail sınırında çatışma: 1 asker öldü
Ürdün-İsrail sınırında dün sabah kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucunda 1 İsrail askeri öldü, 3 asker yaralandı. İsrail askerleri, saldırganları yakalamak üzere Ürdün sınırını geçti. Saldırganlar havadan ve karadan takip edildi. Ürdün Gizli Servisi, İsrail medyasının haberlerini yalanlarken, hükümet açıklama yapmadı.

Yoksa yeni bir Cengiz Han efsanesi mi yaratıyorlar?
Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın da mezarının yeri bilinmiyor. Çünkü 1227'de bugünkü Hong Kong'a yaptığı seferde ölen Cengiz Han'ı 80 yakın adamı gömdü. Bu 80 kişi de yapılan büyük mezarlık talan edilmesin diye birbirlerini aynı anda atılan oklarla öldürdü.

Cinsel tacize uyduyla takip
Amerika'da, cinsel suçlardan hüküm giyenlerin bileklerine, bir daha suç işlemediklerinden emin olmak için, uydudan izlemeye imkan tanıyacak bir elektronik bant takılması planlıyor. California eyaletinde sivil haklar temsilcilerini ayağa kaldıran ve gelecek yıldan itibaren uygulamaya geçirilmesi düşünülen plana göre, cinsel taciz suçluları düzenli olarak yalan makinası testinden de geçirilecekler. Uygulama ilk etapta California'nın da aralarında yer aldığı bir düzine eyalette hayata geçirilecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır