kapat
21.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Oto Center sinek avlıyor

Krizden önce her gün yüzlerce aracın el değiştirdiği Bağcılar'daki Oto Center'da galericiler haftalardır siftah bile yapamıyor
İkinci el araçların satıldığı Bağcılar Yüzyıl'daki Oto Center'da, ekonomik krizin patlak verdiği Şubat ayından beri tam bir ölüm sessizliği yaşanıyor. Önceden bir gün içinde yüzlerce aracın el değiştirdiği modern oto pazarında, krizden sonra galerilerin önünde bekleyen araçların yüzüne bakan bile olmuyor. Önceki yıllarda, özellikle bayramlardan önce satışların arttığını belirten galericiler, "İnsanlar yakınlarının yanına gitmek için araba alır, bu da piyasayı canlandırırdı. Bu bayram neredeyse yaprak kıpırdamadı. Bırakın alışveriş yapmayı, otolara bakmaya bile gelen olmuyor" diyor.

Her sabah 08.30'da dükkanlarını açtıklarını ve akşam 19.00'a kadar müşteri beklediklerini söyleyen Oto Center esnafı, "Yaptığımız tek şey vakit geçirmek için birbirimizle tavla oynamak. Bir de araçlarını satmak için gelenler oluyor. Biz satış yapıp para kazanamadığımız için bazen çok ucuza piyasaya düşen otomobilleri bile alamıyoruz" diye konuşuyor.

Haftalardır siftah bile yapamayan arkadaşlarının bulunduğunu belirten Oto Center esnafı, "Burada 400 galeri var. Çalışanlar ve aileleriyle birlikte en az 5 bin kişi bu işten ekmek yiyor" diyor ve ekliyor: "Son günlerde bir çok galeri kepenk kapatmak zorunda kaldı. Her gün bir arkadaşımızın iflas ettiğini duyuyuyoruz."

Ramazan YAZGAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır