kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kendinize iyi bakın kocanızı kaçırmayın

Trabzon'da yaşayan genç diplomat eşi Giorgi Djandgava da eşini Nataşalar'dan kıskandığını gizlemiyor. Ama Trabzonlu hanımlara da bir tüyo vermeden edemiyor: "Kocanızı elinizde tutabilmek için kendinize iyi bakın!"
Tea Djandgava. Henüz 23 yaşında. Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Giorgi Djandgava'nın (37) eşi. 4 yıldır Trabzon'da yaşayan bir çocuk annesi Tea, yörenin tüm adetlerini öğrenmiş. Hamsi pilavı bile yapmayı bilen genç konsolos eşi de, kentteki tüm kadınlar gibi "Nataşa"lardan şikâyetçi. Tea Djandgava, eşini çok kıskandığını çekinmeden söylüyor ve ekliyor: "Hanımlar Nataşalar konusunda haklı. Ben bile kocamı bu kadınlardan kıskanabilirim. Ama kocalarını ellerinde tutabilmek istiyorlarsa mutlaka kendilerine iyi bakmaları gerekiyor!"

KISKANCIM
Tea Djandgava'ya, komşularından, hayat kadınlarıyla ilgili şikâyetler geliyormuş zaman zaman. Ancak önceleri Türkçe bilmediği için pek iyi dinleyememiş onları. "İlk zamanlarda bu yakınmaları pek dikkate almazdım. Ama Türkçe'yi öğrendikten sonra onlarla arkadaşlığım ilerledi ve dertlerini çok daha iyi anladım. Ben de olsam kıskanırım. Bazı tanıdıklarımın Nataşalar yüzünden eşinden ayrılanlar gördüm" diyen Djandgava, "Başkonsolosluğumuza vize almaya gelen hayat kadınlarına bu işten vazgeçmelerini öneriyorum" diye konuşuyor. Tea, aynı zamanda diş hekimi. İzin verildiği takdirde seve seve Trabzon'da diş hekimi olarak çalışabileceğini söylüyor. Tea, genç yaşta diplomat eşi olmanın zorluğunu da yaşadığını belirtiyor.

'TRABZONLU SAYILIRIM'
"En genç diplomat eşi benim. Genç olduğum için rahat hareket edemiyorum. Katıldığımız diplomatik toplantılarda yaşıma uygun diplomat eşi yok. Bunun için zaman zaman katıldığımız toplantılarda sıkıntı yaşıyorum"diyor.

Tea Djandgava, Trabzon'a ilk geldiği günlerde yemekleri oldukça yadırgamış. Ancak kısa süre sonra bu yemeklere alışmış. Hatta arkadaşlık ettiği komşularından öğrendiği yemekleri pişirmeye başlamış. "Artık Trabzonlu sayılırım. Komşularımdan hamsi buğulaması ile pilavını yapmayı öğrendim, ben de onlara bizim yörelere özgü pasta yapmayı öğrettim" diye konuşuyor.

Tea Djandgava, Trabzon'da yalnız ve korumasız gezdiğini söylemekten çekinmiyor ve bir itirafta bulunuyor: "Nataşaların kaldığı semtlere hele hele Rus Pazarı'na yalnız başına gitmekye ben bile çekinirim."

Ersin RAMOĞLU - Ahu BOZLAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır