kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yılmaz ANAP'lıları KİT'lerden çekiyor

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, kamuoyunda 'Arpalık' olarak adlandırılan KİT Yönetim Kurulu üyeliklerinden başarılı olan isimler dışındaki partilileri çıkartacak
Devletin yeniden yapılandırılmasına ilişkin hazırladığı programı kamuoyunda tartışmaya açan ANAP Lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, "Artık söylem değil, eylem zamanı" diyerek arpalık operasyonu başlatıyor. Yılmaz, koalisyonun ANAP kanadındaki bakanlıklara bağlı KİT'lerde, partiyle "illiyet bağı" bulunan tüm yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verilmesi için talimat verdi. Yılbaşında başlayacak operasyon için Başkanlık Divanı'nda karar alındı.

"Devletin yeniden yapılandırılması konusunda inandırıcı olabilmemiz için bizim somut adımlar atmamız gerekir" diyen Yılmaz, KİT'lerdeki bu operasyonun ANAP'a bağlı diğer bakanlıklarda da kademeli olarak uygulanacağını ifade etti..

Yılmaz, bilgisi olmadan gerçekleştirildiğini ifade ettiği 87 yaşındaki Ali Tanrıyar'ın TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasının hata olduğunu da belirterek, "Bunlar partimize zarar veriyor" dedi.

OPERASYON BAŞLIYOR

Yılmaz'ın partisinin yetkili organında aldığı bu karar, şöyle uygulamaya sokulacak:

* Özelleştirme kapsamındaki KİT'lerde yönetim kurulu üyeliklerine atanan, ANAP kökenli eski milletvekili, il başkanı, belediye başkanı, ilçe başkanı, belediye meclis üyesi, il veya ilçe yönetim kurulu üyesi, milletvekili adayı, belediye başkan adayı gibi ANAP'la illiyet bağı olan tüm isimlerin, 1 Ocak itibariyle istifaları istenecek. Eğer istifaya yanaşmazlarsa görevden alınacaklar ve partiyle tüm bağları koparılacak. Petkim Yönetim Kurulu Üyeleri Manisa eski Milletvekili Abdullah Akarsu, İzmir eski İl Başkanı Tahsin Toygar, DİTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi, Alev Akiş, TEKEL Yönetim Kurulu Üyesi Gaziantep eski Milletvekili Ünal Yaşar, Vakıf İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Günebakan, Kıbrıs Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Çankırı eski Milletvekili İlker Tuncay, Kıbrıs Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Sakarya eski Milletvekili Ahmet Neidim, Ereğli Demirçelik İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Bolu eski Milletvekili Abbas İnceayan, TURBAN Yönetim Kurulu Başkanı Trabzon eski Milletvekili İbrahim Çebi bu operasyon içinde olacak.

* Aynı şekilde KİT'lerde partiyle illiyet bağı olmasa bile yönetim kurulunda bulunduğu kuruluşla mesleki ilgisi olmayan ve yine arpalık ataması olarak göreve getirilmiş isimler de ayıklanacak. Bunların yerine kurumların görev sahasıyla ilgili meslek mensuplarıyla hukuk ve maliye konularında uzman kişiler atanacak.

* ANAP'ın kontrolunda bulunan özelleştirme kapsamındaki KİT'lerde 249 yönetim kurulu üyesi bulunuyor.

BAŞARILI İSİMLER GÖREVE DEVAM
* Alanında uzmanlaşmış, işinde başarılı, mesleki kimliği siyasi kimliğinin önüne geçmiş az sayıda ANAP kökenli ismin görevine devam etmesine izin verilecek. Örnek olarak, THY Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu ve Kıbrıs Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tuncay gösteriliyor.

* ANAP'a bağlı bakanlıklardaki ANAP kökenli yönetim kurulu üyeleri de kademeli olarak bürokrasiden silinecek. İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Balıkesir eski Milletvekili Hüsnü Sıvalıoğlu, TPAO Yönetim Kurulu Üyesi Kütahya eski Milletvekili Mustafa Uğur Ener, Emekli Sandığı Yönetim Kurulu Üyesi Kütahya eski Milletvekili Rauf Ertekin gibi eski vekiller bu kapsamda.

* Operasyon çerçevesinde görev süresinin dolmasına az süre kalan üyelere dokunulmayacak.

ŞAMİL TAYYAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır