kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dikkat çekenler

Toprak Grubu'na tedbir istemi
BDDK, Toprakbank ortaklarının mal varlıkları üzerine her türlü muhafaza tedbiri alınmasının mahkemeden istenilmesini kararlaştırdı. Bu talebe konu olan ortaklıklar şöyle: Toprak Kağıt, Toprak Seniteri, Toprak Seramik, Toprak İnşaat, Halis Toprak, Ahmet Toprak, Mehmet Toprak, Zafer Ataman, Yeşim Toprak ve Turgut Tavşanlıoğlu.

Bundesbank Euro'yu yıkadı
Kara para transferleriyle mücadeleye bağlılığıyla tanınan Almanya Merkez Bankası Bundesbank, bu kez kendisi para temizledi, hem de gerçek anlamıyla. Bundesbank, Euro banknotlarının dayanıklılığını, çamaşır makinasında ılık suyla yıkayarak sınadı. Sonuçta, Euro'ların 30 dereceye kadar suda tahrip olmadığı anlaşıldı.

Oyak-Renault üretime ara verdi
Oyak Renault, talepteki daralma nedeniyle stok oluşmaması için 19 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında üretime ara veriyor. Fabrika çalışanları, bu tarihlerde yıllık izinlerinin kalan bölümünü kullanacak. İzinli olmayan mavi yakalı personele ise ücretlerinin yüzde 78'i ödenecek. 2 bin 980 işçinin, bayram tatili de dahil 18 gün izin yapacak.

Eyvah, Derviş 'vergi yok' dedi!
Devlet Bakanı Kemal Derviş, kamu gelirlerini artırmaya yönelik önlemlerin gözden geçirildiğini bildirerek, "Bu çalışmalar yeni bir vergi artışı anlamına gelmemektedir" dedi. Derviş, kamu sektörünün borç stokundaki artışı durdurması gerektiğini ve bu doğrultuda kamu gelirlerini artırmaya yönelik önlemlerin de incelendiğini kaydetti.

Zorla güzellik olmayacak...
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, 50 yaş üzerindeki kamu işçilerinin resen emekliliğinin öngörüldüğünü ve bu durumda 26 bin 500 kişinin bulunduğunu, ancak gönüllü emeklilik başvurularının bu sayıyı aşması nedeniyle resen emekliliğe gerek kalmayacağını söyledi. Keçeciler, "İşçileri, kıdem tazminatlarını ödemek için sıraya soktuk" dedi.

Motorin'in fiyatı % indirildi
Motorin fiyatları bugünden geçerli olmak üzere yüzde 2.05 oranında indirildi. İstanbul'un Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 910 bin lira olarak belirlendi. Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği'nin açıklamasına göre, motorinin perakende satış fiyatı, yapılan yüzde 2.05 indirimle, 910 bin lira oldu.

Çiftçiye ödeme İçel'den başladı
Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, 2001 yılında çiftçilere yapılacak doğrudan gelir desteği ödemelerine İçel'de başlandığını söyledi. Doğrudan gelir desteği ödemeleri için bu yılın bütçesinde 500 trilyon liralık ödenek ayrıldığını söyleyen Gökalp, 2002 yılındaki ödeneğin de 1.4 katrilyon lira olacağını anımsattı.

Hugo Boss'un kokusuna ödül
Almanya Pazarlama Derneği tarafından düzenlenen "En İyi Yeni Marka" yarışmasında Procter & Gamble cips markası Pringles ile Çek Skoda, "En İyi Yeniden Sürüm" dalında ödül kazanırken Hugo Boss'un jürinin kanaatine göre piyasaya sürülen koku serisi sayesinde en inandırıcı genişlemeyi sergilediğine karar verildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır