kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sonunda anlaşma tamam

Çin'in Türkiye'yi 'Resmi Turist Güzergâhı' olarak kabul ettiği anlaşma imzalandı. Turizm Bakanı Taşar, "6 milyon Çinli turist bekliyoruz" dedi
Çin'in Türkiye'ye, "Resmi Turist Güzergâhı" statüsü vermesini içeren anlaşma Turizm Bakanı Mustafa Taşar ve Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Turizm İdaresi (CNTA) Başkanı He Guangwei tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Taşar, "İki ülke arasında turist trafiğinin artırılması, yeni işbirliği ve tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesini hedefliyoruz" dedi.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, 2010-2015 arasında Çin'in dünyanın en önemli turizm pazarı haline geleceğini belirten Taşar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Dünyadaki 3 ana sektörden biri haline gelen turizm her 9 kişiden birini istihdam ediyor. Bu sektör geçen yıl 476 milyar dolar gelir yarattı. 2020'de gelirin 4.5 kat büyüyerek 2 trilyon dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Elbette işbirliği ile her iki ülke arasındaki turist trafiği gelişecek. Bu itibarla Çin'de büyükelçilik seviyesinde faaliyet gösterecek resmi bir turizm bürosu açmak üzere girişimde bulunduk. Müracaatın onaylanmasının ardından benim de içinde bulunduğum bir heyetle Çin'e giderek, hemen bu büroyu açacağız."

Taşar, Çin Ulusal Turizm İdaresi Başkanı He Guangwei'nin 6 milyon turiste işaret ettiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çin Halk Cumhuriyeti'nden 2000 yılında 20 bin 76 turist ülkemizi ziyaret etmiş. 2001 Kasım ayı itibariyle bu rakam, 22 bin 500'e çıkmış. Yani daha mutabakat zaptı imzalanmadan, bu haberler üzerine, yüzde 12'ye varan bir artış görülmüş. Bu rakamın giderek artacağını umut ediyorum."

Taşar, Çin'deki tanıtım faaliyetleri için 1 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Recai KÖMÜR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır