kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Koç: Attığımız her adım yasal

Koç Holding, Tantan döneminde Fatih Belediyesi ile yapılan anlaşmaların hukuka aykırı hiçbir yönünün bulunmadığını açıkladı
İçişleri eski bakanı Sadettin Tantan'ın Fatih Belediye Başkanı olduğu dönemde, belediyeye ait iki gayrimenkulü Koç Grubu'na usulsüz olarak tahsis ettiği yolundaki habere, Koç Grubu'ndan yanıt geldi. Koç Holding, dün SABAH'ta yer alan haberle ilgili olarak, sözkonusu gayrimenkullerle ilgili işlemlerde herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığını açıkladı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Temel Atay tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Gazetenizin 14 Aralık tarihli nüshasında manşetten verilen Tantan'a Koç suçlaması haberi topluluğumuz tarafından fevkalade üzüntü ile karşılanmıştır. Kamuoyunca da çok iyi bilindiği gibi kuruluşundan bugüne kadar Koç Topluluğu daima yasalara ve ahlâki değerlere büyük özen göstermiştir. Haberde sözü edilen Zeyrek'teki antik harabe, aslına uygun restorasyonu yapılarak İstanbul'umuza kazandırılmıştır. Bu amaçla Fatih belediyesi ile yapılmış olan anlaşmanın ve uygulamanın hukuka aykırı hiçbir yönü bulunmamaktadır. Keza Karagümrük'te okulun karşısındaki metruk alan market olarak değerlendirilerek bölgeye hizmet amacıyla yasal mevzuata ve prosedürlere uygun şekilde Fatih Belediyesi tarafından Migros şirketimize ihale edilmiştir. Tekrar ifade etmek isteriz ki her iki uygulama da yasal prosedürlere tamamen uygun olup daha çok sosyal amaca dönük projelerdir."

SABAH'ın dünkü haberi, Mülkiye Başmüfettişleri'nin hazırladığı bir rapora dayanıyordu. İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'ın dokunulmazlığının kaldırılması istemi ile hazırlanan raporda, "Tantan, Fatih Belediyesi'ne ait iki binayı usulsüz olarak Koç Grubu'na devretmekle suçlanıyor" deniliyordu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır