kapat
04.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Baba nostalji yaşadı

Demirel, İTO'nun üniversite olan eski binasına ilk kez 40 yıl önce geldiğini belirterek, İTO üyelerine 'Hepinizin 40 yıl önceki halini bilirim, şimdi saçlarınız beyazlamış' dedi
İstanbul Ticaret Odası'nın, deniz kenarındaki eski binasında faaliyete geçirdiği İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin açılışını, ilk dersi de veren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yaptı. İTO'nun eski binasında son 40 yıl içinde pek çok etkinliğe katıldığını hatırlatan Demirel, salonda bulunanların 30-40 yıl önceki hallerini bildiğini ve bugün pek çoğunun saçlarının ağarmış olduğunu gördüğünü söyledi. Demirel, "Zaman o tahribatı yapıyor. Ama zamanınızı boş yere geçirmediğinizin, ülkenin kalkınması için harcadığınızın şahidi benim" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ENFLASYONU
Demirel, 300 bin üyesi bulunan İTO'nun, İstanbul'da bir üniversite kurmasını sevinçle karşıladığını belirterek, "Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi, Cumhuriyet ve demokrasi üniversiteye emanettir" dedi.Türkiye'nin 1933'te Darülfünun'dan üniversiteye geçtiğini anlatan Demirel bugün 21'i İstanbul'da, 77 üniversiteye ulaşıldığını söyledi.

Ali ÖZLÜER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır