kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Mecnur'u Allah'a havale ediyorum

Çolak'ın borsa manipülasyonunda kullandığı Orhan Gencebay, "Tavsiyesine uyup 40 milyar zarar ettim. Beni kullandıysa onu Allah'a havale ediyorum" dedi
Borsada manipülasyon yaparak 723 milyarlık haksız kazanç elde etmek iddiasıyla tutuklanan ve 300 milyar kefaletle serbest kalan Mecnur Çolak, manipülasyonu aralarında Beşiktaş'ın genel menajeri Sinan Engin, Fenerbahçe eski kalecisi Engin İpekoğlu ve ünlü halterci Naim Süleymanoğlu'nun da bulunduğu bir grup arkadaşıyla birlikte yaptığını; elindeki hisse senetlerinin değerini yükseltmek için Mehmet Ali Erbil ve Orhan Gencebay gibi birçok ünlüyü de kullandığını anlatınca olay yarattı.

NAİM SESSİZ
Mecnur Çolak'ı tanımadığını ancak bir arkadaşının tavsiyesi üzerine görüş almak için aradığını söyleyen Orhan Gencebay, " Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geçen yıl Mecnur'u telefonla aradım. Ardından da onun tavsiyesiyle çalıştığım bankanın aracı kurumuna talimat vererek kağıt aldım. Ancak bu işlemden 30-40 milyar lira zarar ettim" dedi. Çolak'ın manipülasyon için kendisini kullandığı yönündeki itirafını da değerlendiren ünlü sanatçı, " Mecnur'la herhangi bir ortaklığım yok. Kullandıysa kendisini Allah'a havale ediyorum. Benim için para ikinci plandadır" şeklinde konuştu. Borsadan çok yatırım fonlarından zarar ettiğini de anlatan Gencebay, "Devlet gazeteler aracılığıyla tüm halkı yatırım fonu alarak üretime katkıda bulunmaya çağırdı. Ben de bu çağrıya uyarak büyük miktarlarda yatırım fonu aldım. Büyük zarara uğradım. Hele A tipi fon alanlar yüzde 80'i bulan zararlara uğradı. Beni ve halkı kim kandırdı?" dedi.

Ünlü halterci Naim Süleymanoğlu, Mecnur Çolak'la birlikte manipülasyon yaptığı iddialarıyla ilgili konuşmak istemedi. Ancak Süleymanoğlu'nun kendisi gibi Bulgaristan'dan geldiği için tanıştığı Mecnur Çolak'a güvenip, borsada oynaması için 250 bin dolar verdiği fakat bu paranın battığı öğrenildi.

Nejdet ÇOKAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır