kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
N'oluyor size?

Dün gece İstanbulspor'un aşırı derecede sert futboluna hiç anlam veremedim. Mütevazı kadrosuyla sezon başından beri iyi futbol oynayarak ligin üst sıralarına yerleşip herkesten övgü almış bir takıma bu yakışmadı. Hırslı olabilirler, fakat sertliğe gerek yoktu. Daha ilk yarıda iki oyuncusunun atılmasıyla, G.Saray'ın rahat ve farklı bir galibiyet almasının zeminini hazırladılar. Sahaya futbol oynamak için çıkıp işlerini yapsalardı G.Saray'ı bayağı zorlarlardı.

G.Saray 33. dakikada rakibinin 9 kişi kalmasıyla rahatlayıp, fazla da zorlanmadan üç puanı aldı. Oysa İstanbulspor'un tam kadro ile mücadele ettiği zaman, defans ve orta sahayı kalabalık tutup G.Saray'ın hızını kesme planı kırmızı kartlara kadar gayet başarılı bir şekilde işlemişti.

Topa daha çok sahip olan takım sarı-kırmızılılardı. Ama sahayı enlemesine kullanarak yaptıkları yan paslarla top çevirmek zorunda kaldılar. Çünkü orta alan ve forvet oyuncuları, rakip defans kalabalığı arasında durarak top bekleyince, bir türlü etkili olabilecek hücum geliştiremediler. Böyle olunca da, akıllı ve bilinçli gol pozisyonu üretemediler.

G.Saray'a yakışmadı
Hakan Ünsal'ın 60 metreden yaptığı mükemmel ortasına, Bülent Akın'ın aynı güzellikte vurduğu kafa şutu ile kazandığı gole kadar, G.Saray'ın başka gol girişimi bile yoktu. Temposuz, oyun disiplininden uzak, darmadağınık bir futbol felsefesi vardı sarı-kırmızılılarda. Ama G.Saray böyle oynamamalı.

Futbolcuların sahada birbirlerini tamamlamaları, aralarındaki pas alışverişinde daha ciddi olmaları lazım. Çoğu zaman yavaş tempo, pası verenin boşluğa kaçmadan yerinde durması yardımlaşma zaafiyeti yarattığından oyunun doğal akışını da engelledi.

İstanbulspor'dan iki oyuncu atıldıktan sonra, G.Saray gibi teknik ve mücadeleci bir takımın daha akıllı ve az yorularak, pas yüzdesini yükseltip rakibine daha fazla gol atması gerekirdi. Ama başta da dediğim gibi, G.Saray'da bir ciddiyetsizlik vardı. Bu da gelecek maçlar için kaygı yaratacak bir görüntüydü.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır