kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sami Yen'de zafer gecesi

Madde 1: G.Saray'ın hakeme ihtiyacı yoktu. 2 kırmızı karttan sonra onların da tadı kaçtı. 10 olacak maçı 4 golde bıraktılar! Madde 2: Hakem feciydi. İlk kırmızı kart tam fiyasko. İkincisi tartışılır. Cimbom aleyhine verdiği penaltı tam bir komediydi
Galatasaray, bu sezon büyüklerin belalısı olan İstanbulspor'u umulandan kolay geçti. Maçın zor geçeceğine dair beklentinin ardında, sadece İstanbulspor'un bu sezonki inanılmaz çıkışı yatmıyordu. Sarı-kırmızılı takımda hücum silahları Ümit Karan sakat, Sergen ve Hasan Şaş kulübede, Arif ise sakat sakat sahadaydı. Zaten Arif'i bu halde oynatmanın bir 'cinayet' olduğu da iki gol kaydetmesine rağmen, kötü performansıyla günışığına çıkıyordu.

Bu olumsuzluklara rağmen G.Saray, maça hızlı başladı. 3. dakikada Arif'in Zdravkov'da kalan röveşatası sonrası temposunu kesmeyen Cimbom, 10. dakikada gole ulaştı. Hakan Ünsal'ın soldan nefis ortasına Bülent Akın'ın sert kafası, üst direğe çarpıp ağlara gitti: 1-0.

İstanbul haketmişti
İlk dakikalardan itibaren son derece sert oynayan İstanbulspor, aslında çoktan hakettiği kırmızı kartı haksız bir pozisyonda yiyerek 10 kişi kaldı. 30. dakikada Arif-Petkov mücadelesinde "olmayan" bir faule hükmeden Zafer Önder İpek, "son adam" kuralıyla Bulgar futbolcuyu oyundan atmak zorunda kaldı.

Kart belki haksızdı ama en objektif G.Saraylılar bile tribünde; "İlahi adalet, adamlar çoktan haketmişti" yorumunu yapıyordu. 3 dakika sonra hakem İpek, bu kez ilk yarıdaki belki de en doğru 2 kararını peş peşe verdi. Bushi, Hakan'a öyle bir girdi ki, sarı kartı yedi. Peşinden yaptığı el-kol hareketleri ikinci sarıdan kırmızı kartı getirdi.

İstanbulspor 9 kişi kaldıktan sonra G.Saray duruldu. Yediği arka arkaya tekmelerle sakatlanan ve Barcelona maçında oynayamayacak hale getirilen Capone'nin çıkıp Hasan Şaş'ın girmesi bile, planlanan hücum zenginliğini getirmedi.

Serkan çok kaçırdı
İkinci yarıya Bülent Akın'ın yerine Murat Sözkesen'le başlayan G.Saray, farkı arttırdı. 49'da Murat Sözkesen'in harika asistiyle gelen 2-0'a İstanbulsporlular "Ofsayt" diye itiraz ediyorlardı. Gerçi Hakan Osman Yavuz'un, her iki takım aleyhine verdiği daha önceki kararlar güvenilmez olduğunu kanıtlamıştı.

59. dakikada İlker saha kenarında tedavi görürken 8 kişi kalan İstanbulspor, İlker'in kanadından Hasan Şaş'ın yaptığı ortaya Serkan'ın iki hamlede attığı golle farkın üçe çıkmasını engelleyemedi.

Bundan sonra 68, 69 ve 74. dakikalarda Serkan'ın İstanbulspor sağ kale direği dibinden auta çıkan vuruşları tribünlere saç baş yoldurdu.

86'da Emre tarafından düşürülen Bülent Üçüncü'nün penaltı golü ve 89'da da Arif'in vuruşları maçın skorunu belirledi: 4-1.

Emrah KAYALIOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır