kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Akit Gazetesi kapanıyor

Radikal İslami söylemiyle bugüne kadar pekçok kesimin tepkisini alan Akit Gazetesi, hakkında kesinleşen astronomik tazminat tutarlarını ödeyemeyince kapanma kararı aldı.
Akit Gazetesi köşe yazarlarından Hasan Karakaya, dünkü köşesinde kaleme aldığı "Kına Yaksınlar" başlıklı yazısında "Sondan bir önceki yazı olacak" ifadesini kullandı.

1993 yılında Aksaray'da küçük bir dairede yayın hayatına atılan ve radikal dinci kesimin sözcülüğünü üstlenen Akit Gazetesi'nin 200 çalışanı bulunuyor.

Gazetenin Yazı İşleri Müdürleri'nden Mehmet Aydın, kapanma kararıyla ilgili Basın İlan Kurumu'nu suçladı ve "Basın İlan Kurumu'ndaki paralarımıza el koyuyorlar. Bu şartlarda yayın hayatımıza devam etmemiz çok zor. Hakkımızda açılan tazminat davaları inanılmaz büyük rakamlar içeriyor. En düşük davamız 10-15 milyar lira" diye konuştu. Aydın, bazı köşe yazarları ve çalışanların yeni gazete için şimdiden çalışmalara başladığını belirtti.

Dilipak isyan etti
Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak kapanma kararına isyan etti. "Gazetenin Basın İlan Kurumu'ndaki kaynaklarına ve dağıtımdaki ilanlarına el konmuş. Kuşatma altındaydık" diyen Dilipak, şöyle konuştu: "Satışlarda bir sorun yoktu. Akit'i ekonomik açıdan ablukaya almak istiyorlar. Kapanma meselesi ekonomik kriz veya ticari başarısızlıktan kaynaklanmıyor. Gazetenin borcu yok, ortağı yok. Yıldırma, bastırma operasyonuydu bu. 30 yıldır yazıyorum, yine yazacağım."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır