kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Atlas halı yandı

Türkiye'nin en büyük halı fabrikalarından olan Atlas Halı'nın dokuma bölümü kül oldu. 4 saatte söndürülen yangında 5 kişi zehirlenirken, 20-25 milyon dolarlık zarar meydana geldi
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Vakıflar köyünde bulunan Atlas Halı Fabrikası'nın dokuma bölümünde yangın çıktı. Tekirdağ Belediyesi ve çevredeki 13 ilçe ve beldeden giden itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın yaklaşık 4 saatte kontrol altına alındı. Fabrikanın dokuma ve son işlem bölümünü kül eden yangının 20-25 milyon dolar zarara neden olduğu sanılyor. Dumandan zehirlenen 5 işçi de hastaneye kaldırıldı.

280 işçinin çalıştığı halı fabrikasının dokuma ve konfeksiyon bölümünde dün sabah belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Dokuma bölümü alev alev yanan fabrikada çalışan işçiler hemen tahliye edildi. Yangına müdahale edilebilmesi için duvarlar iş makinalarıyla yıkıldı. Yangın 4 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Daha sonra soğutma çalışmalarına başlandı. Can kaybının olmadığı yangında fabrikanın dokuma ve son işlem bölümü tamamen yandı.

İPLİKLER KURTULDU
Fabrika işçileri, yangın sırasında idari binanın yanında bulunan depodaki paketlenmiş halıları kurtarabilmek için büyük çaba sarf etti. Ancak malzemeleri fabrika dışına çıkartmak isteyen işçilerden 5'i dumandan zehirlendi. Bir yetkili, "Halı deposu tamamen yandı. 8 halı dokuma makinesi, halı terbiye bölümü, konfeksiyon ve ütüleme bölümleri de zarar gördü" dedi.

Erdem ESEN Ğ Hayati KILIÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır