kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İkizlerin 27 yıllık dramı

Liseye kadar parlak öğrenciler olan tek yumurta ikizi Murat ve Fırat aynı gün akıllarını kaçırınca 44 yaşlarına sokakta, perişan halde girdi
Emekli Astsubay Muharrem Naci Songur'un 27 yıl önce aynı anda akli dengelerini kaybeden tek yumurta ikizi çocukları Fırat ile Murat Songur, 44 yaşına girerken sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor.

Erzincan'da 30 Kasım 1958 tarihinde, tek yumurta ikizi olarak dünyaya gelen Fırat İstanbul'da Zeytinburnu'ndaki İhsan Mermerci Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanan Murat ise birinci sınıftan sonra rahatsızlandı.

Okullarını birakan ancak yine de kısa süreli tedavilerle normal yaşamlarına devam eden ikizler çeşitli otel ve turizm şirketlerinde çalıştıktan sonra iyice ağırlaştılar.

ANNESİNE ÇEKİÇLE VURDU
Evde olmadığı bir gün, oğlu Murat'ın bir çekiçle annesi Azime Songur ile kızkardeşi Figen Songur'u başlarından ağır şekilde yaraladığını anlatan baba Songur, bu olayın ardından ikizlerin Bakırköy'e yatırıldığını ancak bir daha tam olarak iyileşemediğini söyledi. Fırat'ın bir gün evi ateşe vermesi üzerine, eşi ve kızına ayrı ev tutan baba Songur, oğullarına kendisi bakmaya başladı.

EVDEN KAÇTILAR
"Çocuklarımla mücadelem 27 yıldır sürüyor" diyen acılı baba yaşadıklarını şöyle anlattı: "Onlar için her şeyimi feda ettim, ama çilemiz bitmedi. Genç yaşta iki pırıl pırıl insan akıllarından oldular. İyileşmeleri için elimizden gelen her şeyi yaptık, ama olmadı. Evden de uzaklaşmaya başladılar. Evden kaçıp sokaklara düştüler. Eve getiriyorum yine kaçıyorlar. Hastanede uzun süre tedavi altında tutabilecek maddi gücüm de kalmadı. Artık yapacak hiçbir şeyim yok. Fatih'te bir apartman girişinde yaşıyorlar. Onlar 44. yaşlarına soğukta, bir apartmanın merdiveni altında giriyorlar. Uzun süre orduya hizmet vermiş biri olarak bu durumda olmamalıydım. Yetkililerden ve yardımseverlerden destek bekliyorum."

Babasını TV'de gördüğü spiker sanmaya başladı
Emekli Astsubay Naci Songur, "şizofreni"nin ilk belirtilerinin 1974 yılının Şubat ayında, her iki çocuğunda aynı anda ortaya çıktığını söyledi. Songur, oğullarının rahatsızlık sürecini şöyle anlattı: "Fırat, bir gün dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün kendisiyle görüşmek istediğini söyleyip Ankara'ya gitti. Şubat soğuğunda köşkün önünde sabahlamış. Murat da beni televizyonda gördüğü haber spikeri sanıyordu. İkisini de hastaneye yatırdık."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır