kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Teröristi "2001 Yılının Adam"ı seçebilirler
Amerikan medyası, bu yılki TIME dergisinin seçeceği "Yılın Adamı"nı tartışıyor. Derginin "Yılın Adamı" adayları arasında Ladin de bulunuyor. TIME editörü James Kelly, seçilen kişinin illaki "iyi bir insan" olması gerekmediğini açıkladı. Dergi 1938'de Hitler'i, 1942'de Stalin'i, 1979'da Humeyni'yi "Yılın Adamı" seçmişti.

İngiliz parlamentosuna bir uçakla saldıracaktı
Hindistan'da geçen ay tutuklanan bir kişi, Londra'daki parlamento binasına uçak çarpmak için pilotluk eğitimi aldığını itiraf etti. Asian Age gazetesinin haberine göre, Muhammed Efruz adlı kişi, Avam Kamarası'nın bulunduğu Westminister sarayına uçakla çarpmak amacıyla Avustralya, İngiltere ve ABD'de uçuş dersleri aldı. Efruz'un Ladin'le bağlantısı araştırılıyor.

Ladin, Taliban'a 5 yılda 100 milyon $ yedirdi
Taliban İçişleri eski Bakanı Muhammed Khaksar, Washington Post'a verdiği ropörtajda Ladin'in rüşvetçiliğini anlattı: Terörist yanında dolar taşırdı. Taliban askerlerine dağıtırdı. Parayla onların sevgilerini kazandı. Üst düzey Taliban yetkililerine de cip hediye ediyordu. Taliban'ın 50 cipini o aldı. Taliban yönetimine 5 yılda 100 milyon dolar hibe etti.

El Kaide örgütünün gizli şifreleri ortaya çıkartıldı
İtalyan polisinin bir El Kaide militanını gözaltına alması sonrası örgütün gizli yazışma ya da görüşmelerde kullandığı şifreler ortaya çıkartıldı. İşte El Kaide şifreleri: Tavuk (Bomba), Yoruldum (Polis beni izliyor), Belediye Meclisi (Cezaevi), Evlendim (Kaçıyorum), Pantolon (Sahte kimlik kartı), Dükkan açtım (Terör saldırısı düzenleyeceğim), Kitap (Sahte pasaport)...

Ladin'in adamlarını ihbar et, vatandaşlığı kap
Washington terörizmle savaş kapsamında yeni bir uygulama başlattı. Bundan sonra Amerika ve tüm dünyadaki El Kaide militanlarının yerini söyleyen ya da teröristin yakalanmasına yardımcı olanlar ABD vatandaşlığıyla ödüllendirilecek. İşbirlikçiye 3 yıllık "S Tipi" vize verilecek. Kişi, bu sırada vatandaşlık için başvuracak. Sonra da ABD vatandaşı olacak.

Aranan 20 militandan 7'si 56 günde öldürüldü
Amerika, 11 Eylül saldırılarından sorumlu tuttuğu 20 El Kaide militanından 7'sini öldürüldüğünü açıkladı. FBI'ın hazırladığı listenin başında Ladin bulunuyor. 7 Ekim'de başlayan Afganistan harekatının çok başarılı ilerlediğini belirten yetkililer, "Ölenler arasında El Kaide'nin askeri komutanı Muhammed Atıf da var" dedi.

Bir şişe cinin fiyatı 170, votkanın da 120 dolar!
Taliban gitti gideli, Afganistan bir başka oldu! 5 yıldır yasak olan her şey Kabil pazarlarda satılmaya başlandı. Özellikle içkiye hücum yaşanıyor. Bu yüzden fiyatlar çok yüksek! Bir şişe cin 170, bir şişe votka 120 dolar. DVD filmleri karaborsada 2 dolara satılıyor. En revaçta film ise "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Tanesi 30 dolardan günde 30 çanak anten satılıyor.

Şarbon mektuplarını bizzat ben gönderdim
Şubat ayından bu yana firarda olan ünlü kürtaj karşyıtı Clayton Lee Waagner, ABD'deki kürtaj merkezlerine gönderilen şarbonlu mektupları kendisinin gönderdiğini itiraf etti. Waagner, gizlice evine girdiği arkadaşına 280 merkeze mektup gönderdiğini ve 43 kürtaj yapan doktoru öldüreceğini açıklayıp yine kaçtı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır