kapat
01.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Efsanevi 'Beatle' yaşama veda etti

Efsanevi Beatles grubunun gitaristi 58 yaşındaki George Harrison, Los Angeles'ta bir arkadaşının evinde yaşama veda etti.
Uzun süredir kanserle mücadele eden Harrison'ın yanında eşi Olivia ve oğlu Dhani de vardı. 1997'de gırtlak kanserine yakalanan Harrison, tedavi görmüştü. Ancak bu yılın başında akciğer kanseri ve beyin tümörü teşhisi kondu. Harrison için aile arasında kısa bir cenaze töreni düzenlendiği belirtildi.

ÖLMEKTEN KORKMUYORDU
Harrison'un doktoru ünlü şarkıcının ölmeye kendini hazırladığını söyledi. Harrison'un her fırsatta ölümün hayatın bir parçası olduğunu söylediğini belirten doktor Gil Lederman hastası için "Ölmekten korkmuyordu" ifadesini kullandı. Harrison'un mütevazı biri olduğunu vurgulayan Amerikalı doktor, ünlü yıldızın manevi inançlarının çok kuvvetli olduğunu da belirtti.

MÜZİSYENLİĞİ TERCİH ETTİ
Beatles'ın en sakin üyesi olarak bilinen George Harrison, 25 Şubat 1943'de Liverpool'da dünyaya geldi. 13 yaşında ilk gitarını eline aldığında en iyi arkadaşı Paul McCartney'di. Bir gün McCartney, onu Beatles'ın beyni John Lennon'la tanıştırdı. Ringo Starr da gruba dahil oldu ve Beatles Hamburg'da striptiz kulüplerinde söylemeye başladı. Menajerliklerini üstlenen Brian Epstein sayesinde yıldızları parladı. Onlar artık müziklerinden saçlarına kadar dünya gençliğinin taptığı Beatles'dı.

"BEATLES'IN SONU GELDİ"
1966'da model Patti Boyd ile evlendi ama evliliği 1977'de sona erdi. Boyd, en iyi arkadaşı Eric Clapton'la evlendiğinde Harrison tereddütsüz eski karısının düğününde hazır bulundu. 1960'ların sonlarında Beatles'ın sonu gelmişti. Harrison, can dostu Paul McCartney'le bile kavga etti. Parçalanmaya doğru Eric Clapton'la işbirliğine giren Harrison, Clapton'la "Badge"i yaptı. Yoluna Bob Dylan ve Roy Orbison ile oluşturduğu "The Traveling Wilburys" grubuyla, daha sonra da solo devam etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır