kapat
23.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hedef Papa

Vatikan Güvenlik Şefi uyardı: ABD'nin Ramazan'da bombalamasına sinirlenen Ladin, Katolikler'in ruhani lideri Papa'yı Noel'de öldürme planları yapıyor
Suudi terörist Usame bin Ladin, Afganistan harekatına misilleme olarak Noel'de Papa II. Jean Paul'e suikast düzenleyecek. İddiayı ortaya atan kişi olan Vatikan Güvenlik Şefi Vince Cannistraro, güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.

Suudi terörist Ladin'in, Amerika'nın Ramazan'da bombalamayı sürdürmesine çok sinirlendiğini belirten Cannistraro, "Ladin'in yeni hedefi Papa. Terörist tüm müslümanlara karşı bir Haçlı Seferi düzenlendiğini düşünüyor. Haçlı Seferi'nin başında da Papa'nın olduğuna inanıyor" diye konuştu. Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) eski anti-terör bölüm şefi olan Cannistraro, El Kaide örgütünün saldıracağı yolundaki istihbaratların çok ciddi olduğunu belirtti.

KAMİKAZE SALDIRISI
Cannistraro, Ladin'in Papa'ya düzenlemeyi planladığı saldırının içeriğini açıklamazken, Corriere della Sera gazetesi, "Noel'de Papa'nın bulunacağı yerlere uçakla bir kamikaze saldırısı düzenlenebilir" diye yazdı. Ladin'in El Kaide örgütü, son 5 yıl içinde Papa'ya 3 kez suikast düzenlemeyi planladı. Bu 3 girişim de CIA tarafından son anda önlendi. Bill Clinton yönetimi de El Kaide'nin düzenlediği bu planları doğrulamıştı. El Kaide militanları, Papa'yı ilk olarak 1995'teki Filipinler gezisinde öldürmek istedi.

Yapılan plana göre, Papa cam fanustan yapılmış arabasıyla gezerken, bir intihar komandosu kamikaze dalışı yapacaktı. Amerika'da uçuş eğitimi alan bu terörist, saldırıdan kısa bir süre önce CIA tarafından Filipinler'de yakalandı.

Yasemin TAŞKIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır