kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sezer'den ABD'ye destek maceraya hayır mesajı


Köşk'ten yapılan açıklamada "Türkiye, müttefiklerini deneyimlerinden yararlandıracaktır ancak asla bir maceraya sürüklenmemeliyiz" ifadesi kullanıldı
Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı ve Özel Kalem Müdürü Tacan İldem, Türkiye'ye, hava sahasının ABD uçaklarına açılması, limanlarından yararlanılması ve lojistik destek sağlanması dışında "asker gönderilmesi" konusunda ek bir talep gelmediğini söyledi. İldem, hükümetin Meclis'ten aldığı yurt dışına asker gönderme ve yabancı asker bulundurma izninin tamamen bir hazırlık ve esneklik sağlama amacına yönelik olduğunu belirterek, "Bu yetkilendirme TSK'ya bağlı birliklerin yurtdışına mutlaka gönderileceği biçiminde yorumlamak doğru olmayacaktır" dedi.

MACERAYA GİRMEYİZ
İldem, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında ABD'nin Afganistan'da sürdürdüğü "ebedi özgürlük" harekatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin terörle mücadelede edindiği deneyimi uluslararası alanda paylaşma eğiliminde olduğunu belirten İldem, şöyle konuştu: "Türkiye, bu duyarlılık içinde ulusal çıkarlarını ön planda tutmakta, terörizmle savaşım konusunda bugüne dek savuna geldiği görüşlerin arkasında durmakta ve uluslararası yükümlülüklerinin getirdiği sorumluluklarının bilincinde hareket etmektedir. Ancak, bunu yaparken ülkemizi gereksiz maceralara sürüklemeyecek ve gelişmelerin ülkemize olabilecek olumsuz etkilerini önleyecek bir yaklaşımı esas almaktadır."

ASKER TALEBİ YOK
ABD'nin Türkiye'den kesin bir asker talebinin bulunmadığını ifade eden İldem şunları söyledi: "Türkiye ittifak yükümlülükleri çerçevesinde NATO kapsamında hava sahamızın ve üslerimizin ABD uçaklarının kullanımına açılması ve lojistik destek sağlanmasını kararlaştırmıştır. Türkiye tarafından sağlanması kararlaştırılan katkılar dışında ABD yönetiminden ek bir talep gelmedi"

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır