kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bahadırlı'nın jesti


Bakırköy Belediye Başkanı, Özelleştirme İdaresi'nin kendilerine devrettiği hastane binasını, hasta sayısının fazlalığı nedeniyle zorlanan Yedikule Hastanesi'ne verip büyük bir sıkıntıyı bitirecek..
Asıl mesleği diş hekimliği olan ve sağlık alanında yaşanan sıkıntıları yakından bilen Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, sağlık hizmetlerine katkı açısından dev bir adım daha atıyor. Bahadırlı, Özelleştirme İdaresi tarafından belediyeye devredilen eski Sümerbank Hastanesi'ni, yatak sayısının yetersiz olması nedeniyle tedavi hizmetlerinde zorlanan Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne devrediyor.. Vali Erol Çakır'ın da destekleyip bizzat ön ayak olduğu devir işleminin kısa bir süre içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

HIZIR GİBİ
Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi açan, semt polikliniklerini hayata geçiren, Osmaniye'de sağlık ocağını devreye sokan, Kan Bilgi Bankası oluşturulması için dev bir adım atan Başkan Bahadırlı'nın devredeceği hastane binası ile Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin hizmet kapasitesinde büyük bir artış yaşanması bekleniyor. Yatak sayısının yetersiz kalması yüzünden evlerine gönderilen tüberküloz hastalarının, devredilecek yeni hastane sayesinde yatılı tedaviye alınacağı, böylece otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçları ile halkın yoğun olduğu yerlerde başkalarına mikrop bulaştırma riskinin önemli ölçüde ortadan kalkacağı vurgulanıyor. Heybeliada'daki senatoryumun depremde hasar görmesinden bu yana hasta sayısı ikiye katlanan Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi yönetimi, devir işleminin gerçekleşmesini dörtgözle bekliyor.

Başhekim: Minnettar kalacağız
Başkan Bahadırlı'nın devir kararını büyük bir müjde olarak kabul eden Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sedat Altın, "Kronik tüberküloz hastalıklarında büyük bir artış var. Bu nedenle tedavide sıkıntı yaşıyoruz. Kapasitemizin sınırlı olması nedeniyle hastalarımızı gereken süre kadar tedavi altında tutamıyoruz." diyor. Başhekim Altın, yeni hastaneyi Akciğer Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi olarak kullanmayı hedeflediklerini belirterek, "Böylece kurumumuzdan daha fazla sayıda tüberköloz hastası yararlanmış olacak" diye konuşuyor.

Şenol BAŞTAKAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır