kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Giresun'da 3.4 şiddetinde deprem korkuya yol açtı
Giresun'da dün saat 10.38'de Richter ölçeğine göre 3.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi yetkilileri, merkez üssü Şebinkarahisar ilçesi olan depremin Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile diğer yerleşim birimlerinde de hissedildiğini açıkladı. Deprem vatandaşlar arasında korkuya yol açarken can ve mal kaybı meydana gelmedi.

Orhan Kemal Müzesi
Ünlü edebiyatçı Orhan Kemal'i gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla oluşturulan "Orhan Kemal Müzesi" Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından açıldı. Beyoğlu Cihangir'deki müzenin açılışında konuşan Talay, bakan olarak ender mutluluklardan birini yaşadığını söyledi. Orhan Kemal'in oğlu Özgür Öğütçü ise müzeyi oluşturmakla uzun zamandır kafasında olan bir hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Talay, Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Orhan Kemal'in eşi Nuriye Öğütçü müzeyi açtı. Müzede ünlü yazarın 70 fotoğrafı, kitaplarının ilk baskıları ve kişisel eşyaları yer alıyor.

Sarayın kadrolu tavşanı
Türkiye'nin en lüks otellerinden Çırağan Kempinski'nin en sevilen konuğu bir tavşan. Yaklaşık 9 ay önce otelin su arıtma tesisinde çalışan Muhsin Erdem'in bulduğu tavşan, aylardır Çırağan'ın lüks mekanlarında krallar gibi bir hayat yaşıyor. İstanbul Çırağan Kempinski Genel Müdürü İsviçreli Richard Bayard, tavşanın bir uğur olduğuna inanarak otelde kalmasına izin vermiş. Tavşana otelin muhasebe bölümünde çalışanlarının baş harflerinden oluşan 'Mesap' ismi verilmiş. Genel Müdür Bayard, Çırağan'ın maskotu olan Mesap için "Bize Allah'ın gönderdiği küçük bir paket hediye" diyor. Mesap oteldeki 2 papağan ve kaplumbağa ile de çok iyi anlaşıyor.

Garih'e meslek ödülü
Çankaya Rotary Kulübü bir süre önce uğradığı saldırı sonucu ölen işadamı Üzeyir Garih'e "Üstün Meslek Ödülü Plaketi verdi.. Sheraton Oteli'nde düzenlenen törende, ödülün Garih'e tüm mesleki yaşantısında mesleğini yüceltmesi, mesleki yeteneklerini ülkenin, toplumun ve gençliğin yararına sunmasından dolayı verildiği belirtildi. Ödülü Garih adına Alarko Genel Müdürü Önder Şahin aldı. Şahin Garih'in hayattayken sayısız ödüller aldığını vurguladı ve "Bu ödül Sayın Garih'e ölümün- den sonra verilen ilk ödül. Şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Neden esneriz
Esnemenin sebebi hâlâ tartışma konusu. Önceleri esneme, yorgun olduğumuz zamanlarda kandaki oksijen miktarını artırmak için vücudun yaptığı bir solunum refleksi olarak düşünülüyordu. Ancak deneyler sonucunda esnemenin solunumda önemli bir fonksiyonu olmadığı görüldü. Bir görüşe göre ise esneme, organizmanın kendi kendisini sakinleştirmek için yaptığı bir eylem olarak tarif ediliyor.

Neden uyuruz
Bilim dünyası neden uyuduğumuz sorusuna da tam bir cevap verebilmiş değil. İşte bu konudaki farklı görüşlerden birkaçı: Uyku kasları ve diğer dokuları onarma, hücreleri yenileme fırsatı verir. Uyku, insan beynine hafızasındaki bilgileri düzenleme ve gereksizleri unutma şansı verir... Bilim dünyasının uyku konusundaki görüşleri işte böyle uzayıp gidiyor ama neden uyuruz sorusunun kesin bir cevabı hâlâ yok.

Türk Dünyası Kadın Kurultayı Ankara'da başladı
Türk Dünyası Kadın Kurultayı dün Ankara'da başladı. 200 kadın delegenin katıldığı toplantı 2 gün sürecek. Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Devlet Bakanları Hasan Gemici ve Ramazan Mirzaoğlu'nun da katıldığı kurultayda Afganlı Necibe Ziyal, Afgan kadınlarının sorunlarını dile getirecek.

Meclis'in çatısına çıkan işsiz genç bu kez de kendini yakmak istedi
Meclis'e iş bulmak amacıyla gelen Ünal Ceran (29) sonuç alamayınca ikinci eylemini gerçekleştirdi, Bu defa da Meclis'in Dikmen kapısına gelen Ceran, üzerinden çıkardığı gömlek ve pantolonunu yakmaya çalıştı. Polisler tarafından yakalanan iki çocuk babası olan Ceran, bir kez daha Kavaklıdere Polis Karakolu'na teslim edildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır