kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Müzik öksüz kaldı


Sayılı orkestra şeflerinden Hikmet Şimşek'in cesedi vasiyeti üzerine Gazi Üniversitesi'nde kadavra olacak
Ünlü orkestra şefi, Devlet Sanatçısı Hikmet Şimşek yaşama veda etti. Beynindeki tümör nedeniyle bir süredir rahatsız olan sanatçı, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hikmet Şimşek'in ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile TBMM Başkanı Ömer İzgi Şimşek'in vefatı nedeniyle birer başsağlığı mesajı yayınladılar.

MÜZİKLE İÇİÇE
Babası subay olan Hikmet Şimşek, 1924'te Siirt'in Pervari ilçesinde doğdu. Müziğe duyduğu ilgi çocukluk yıllarında başladı, ama ilk adımı 1936'da Konya Askeri Ortaokulu'nda attı. Harp Okulu'nda geçirdiği ağır hastalık sırasında radyodan dinlediği uzun klasik müzik programları sayesinde müziği meslek olarak seçmeye karar verdi ve keman öğrenmeye başladı. Cemal Reşit Rey ve Ulvi Cemal Erkin gibi büyüklerin onayıyla Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. Buradan 1953'te okul birincisi olarak mezun oldu. 1955'te ise orkestra şefliğine ilk adımı attı. Sanatçı, yurtiçinde bini aşkın konser, radyo ve televizyon programlarının yanı sıra, yurtdışında 2 yüz kadar konser yönetti.

GEÇ BULDU ÇABUK KAYBETTİ
Ömrünün sonbaharında genç ressam Nihal Şimşek ile evlenen Hikmet Şimşek, vasiyeti üzerine, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kadavra olarak verilecek. Şimşek'in cenaze töreni istemediğini anlatan eşi Nihal Şimşek,"Organları da bağışlanacak" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır