kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

DGM'den 1 yıl hapis Asliye'den ise beraat


"Fuhuş yaptırmak ve çete kurmak"tan yargılanan Natali Karakuş'un DGM'de hapis cezası alması, Asliye Ceza'da ise beraat etmesi hukukçuları şaşkına çevirdi
Rus uyruklu kadınları, Türkiye'de getirerek fuhuşa zorladığı iddiasıyla yargılanan Natali Karakuş için 2 ayrı mahkemenin verdiği 2 ayrı karar hukuk çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı. Natali Karakuş, bir süre önce DGM tarafından "Fuhuş yaptırmak için çete kurmak" suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bakırköy 5. Asliye Hukuk Mahkemesi ise, "Rusya'dan, mankenlik vaadiyle kandırarak Türkiye'ye getirdiği kadınları fuhuşa zorladığı" iddiasıyla yargılanan Natali Karakuş hakkında beraat kararı verdi. Hukukçular, karar karşısında "İşlediği suç yokken nasıl bunun çetesi olur" diyerek şaşkınlıklarını gizleyemedi.

DELİL BULUNAMADI
Bugüne kadar olan duruşmalarında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Natali Karakuş, Bakırköy 5. Asliye Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandığı davanın önceki gün yapılan karar duruşmasına katılmadı. Mahkeme heyeti, Natali Karakuş hakkında, ret ve inkara dayalı savunmalarının aksini gösteren, cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden "şüphenin sanık lehine yorumlanacağı yönündeki hukuk kuralı" gereği beraat kararı verdi. Mahkeme, ayrıca sanığa ait olan ve emanette saklı tutulan 7 bin doların da iadesini kararlaştırdı. Natali Karakuş, geçtiğimiz Salı günü, İstanbul 1 No'lu DGM tarafından "fuhuş yaptırmak için çete kurmak" suçlamasıyla 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edilmişti.

"YARGIDA KARMAŞA"
Hukukçular, Natali Karakuş'un bir mahkemede fuhuş yaptırmak suçundan beraat ederken, diğerinde fuhuş yaptırmak için çete kurmaktan ceza almasını değerlendirirken, "Çetenin işlediği iddia edilen suçun oluşmadığına hükmediliyor. Yani ortada çete var ama işlediği cürüm yok. Bu büyük bir çelişkidir. Yargıda karmaşadır" dediler.

PERİHAN YILDIZ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır