kapat
13.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Cam çocuk'un kalbini kırdılar


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü birincilikle bitiren "Cam Çocuk" Ali Geman (21), yüzde 50'den fazla özürlü olduğu için asistanlığa alınmadı.
"Cam kemik" hastalığı nedeniyle vücudunda 8 kemik kırığı ile dünyaya gelen Geman, 4 yıllık fakülte eğitimini güçlükle tamamladı. Geman'ın fakülte döneminde de 50 kemiği kırıldı. Kemik yapısında bazı minerallerin eksikliği nedeniyle en küçük bir dokunuşta bile kemiklerinin kırılabildiğini söyleyen Geman, "Okula her gün ailem tarafından götürülüp, getirildim. Artık hem aileme, hem de devlete olan borcumu ödemek istiyorum. Devlet büyüklerimden bana sahip çıkıp, fakültemde çalışma imkanı sağlamalarını istiyorum" dedi.

DEKAN SÖZ VERDİ AMA...
Geman'ın bu isteği üzerine Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil Çivi'nin 14 Haziran'da yapılan mezuniyet töreninde kendisine asistanlık sözü verdi. Ancak Dekan'ın sözüne rağmen yasalar izin vermediği için bu isteği yerine gelmeyen Geman, "Dekan Bey'in bu iyi niyetine karşılık, yasalar, asistanlığıma engel oldu. Sadece özürlü olduğum için işe alınmamak, beni çok üzdü. Ben bunca yıl emek harcayıp okudum. Çabalarım boşa mı gidecek? Kemiklerimin kırılmaması için çaba gösterirken, maalesef kalbimi kırdılar" diye üzüntüsünü dile getirdi.

Sedat KAÇAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır